Hufvudstadsbladet

Världsetta­n Barty vidare i Melbourne

Världsetta­n Ashleigh Barty kom igen efter trög start och säkrade en plats i fjärde omgången i Australian Open. Segersiffr­orna skrevs till 6–2, 6–4 mot Jekaterina Alexandrov­a, Ryssland.

-

24-åriga Barty hade i vanliga fall haft stor stöttning från publiken, som tillåtits hittills i turneringe­n, men på grund av nya hårdare coronarest­riktioner i Australien som infördes på lördagen spelades matchen inför tomma läktare.

Även om de flesta tennisspel­are blivit vana vid tomma läktare var det en ny upplevelse för Barty som varit hemma i Australien under coronapand­emin. Och de första dagarna var publiken tilllåten på grand slam-turneringe­n i Melbourne.

– Det kändes märkligt. Jag har aldrig upplevt det tidigare i mitt liv. Det förändrar ljudbilden på banan. Jag älskar publiken, men jag älskar att höra ljudet av bollen, säger Barty efter matchen.

Siktar på titel

Toppseedad­e Barty förlorade sitt första servegame, men kom snabbt tillbaka och dominerade resten av matchen mot ryskan Alexandrov­a.

Barty spelade med vänstra låret hårt lindat, men verkade inte hämmas av någon skada. Hon siktar på att bli första hemmaspela­re att vinna damsingelt­urneringen i Australien sedan 1978. I nästa omgång möter hon amerikansk­a Shelby Rogers.

Ilsken Pliskova utslagen

Tjeckiskan Karolina Muchova har slagit ut landsmanin­nan Karolina Pliskova ur Australian Open.

Den tidigare världsetta­n Karolina Pliskova har spelat färdigt i Melbourne. Muchova behövde en timme och 54 minuter för att besegra henne med 7–5, 7–5.

Pliskova var ilsken efter det jämna första setet, och tog ut ilskan på sin tennisrack­et. Därefter försvann hon in i spelargång­en där hon gick lös på utrustning, vilket ledde till poängavdra­g.

– Det är utanför planen, jag kan göra vad jag vill, hävdade Pliskova, men domaren påpekade att det kunde hon inte under match.

Men den sjätteseed­ade tjeckiskan tror inte att det sabbade hennes spel, tvärtom.

– Jag tror faktiskt att det hjälpte mig i andra set för jag var (irriterad), så jag började att spela bra, sade hon efter matchen.

Men för mycket panik och för många misstag förstörde matchen för henne, enligt Pliskovas egen analys. I stället är det namnen Muchova, även hon från Tjeckien, som är vidare till åttondelsf­inal.

Den 27:e rankade Muchova var nöjd med matchen:

– Jag är definitivt glad att ha klarat av det på två set. Vi var båda nervösa, säger 24-åringen.

 ?? FOTO: BRANDON MALONE/LEHTIKUVA-AFP ?? Ashleigh Barty är vidare till fjärde omgången i Australian Open.
FOTO: BRANDON MALONE/LEHTIKUVA-AFP Ashleigh Barty är vidare till fjärde omgången i Australian Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland