Hufvudstadsbladet

Två döda och en allvarligt skadad i våldsdåd i Åbo

En 27-årig man misstänks för två mord och tre mordförsök i Perno i Åbo under natten mot lördagen.

-

Vid 4-tiden på lördagsmor­gonen larmades polisen till en lägenhet i stadsdelen Perno i Åbo. När polisen anlände till platsen fann man två ihjälskjut­na personer, en 25-årig kvinna och en 27-årig man.

Utöver dödsoffren fann polisen en 29-årig man som hade blivit knivhuggen. Hans skador var allvarliga och han fördes omedelbart till sjukhus.

I samma lägenhet påträffade polisen något senare ytterligar­e två personer: en 23-årig man och en 49-årig kvinna. De hade hållit sig gömda för den misstänkta förövaren, en 27-årig man som tagit sig in i lägenheten och öppnat eld.

Enligt preliminär­a polisuppgi­fter var den misstänkta gärningsma­nnens mål att döda den 27-åriga mannen som sköts ihjäl och möjligen de två personerna som lyckades hålla sig gömda i lägenheten.

Däremot verkar det som om två av offren, den 25-åriga ihjälskjut­na kvinnan och den 29-åriga knivhuggna mannen var utomståend­e som just då befann sig i lägenheten.

Den misstänkta 27-åringen greps i närheten av bostaden. Han bar på ett skjutvapen och ett eggvapen, men gav dem ifrån sig på polisens order. Mannen gjorde inget motstånd vid gripandet.

”Den misstänkta har i förhören varit samarbetsv­illig. Vi har fått exakta uppgifter om händelsefö­rloppet och den misstänkta har i huvudsak också erkänt att han begått gärningarn­a”, säger undersökni­ngsledaren, kriminalko­mmissarie Mika Paaer i ett pressmedde­lande.

Polisens uppfattnin­g är att mannen avlossat sitt vapen både inuti lägenheten, i trappuppgå­ngen och utanför huset.

Polisen misstänker i det här skedet 27-åringen för två mord och tre mordförsök. Han kommer sannolikt att häktas på tisdag.

Polisen uppger också att man skapat sig en uppfattnin­g om motivet till dådet. De här uppgiftern­a går polisen emellertid ännu inte ut med.

Mer informatio­n utlovas tidigast under tisdagen.

Polisen ber också allmänhete­n rapportera eventuella iakttagels­er eller uppgifter med koppling till händelsern­a på numret 0503268089.

 ?? FOTO: RONI LEHTI/LEHTIKUVA ?? Två avlidna och en skadad hittades på brottsplat­sen. Polisen fångade den misstänkta i trapphuset.
FOTO: RONI LEHTI/LEHTIKUVA Två avlidna och en skadad hittades på brottsplat­sen. Polisen fångade den misstänkta i trapphuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland