Hufvudstadsbladet

Dicken lät inte GrIFK överraska

Dicken har vänt underläge 0–1 till 2–1 och är nu bara en seger från att få mäta sig med HIFK i vårens finaler i handbollen­s FM-serie. Men GrIFK tänker inte ge sig utan siktar på att vända semifinals­erien mot Dicken och ta sig till final.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Efter två jämna och dramatiska matcher som slutat med bortasegra­r visade Dicken att det går att vinna också på hemmaplan i semifinals­erien mot GrIFK.

Nyckeln till måndagens framgång: Ett stenhårt försvar och att punktmaker­a GrIFK-stjärnan Johanna Hilli.

Gästande GrIFK var i ledning med 4–7 då Dicken bestämde sig för att ändra försvarsfo­rmation och sätta en överrock på Hilli. Det gav resultat och Drumsölage­t vände underläge till en klar seger.

– Vårt försvar var mycket bra i dag och det var jämnt och starkt hela matchen. Dessutom hade vi rätt känsla i matchen och det behövs i den här sortens kamper, säger Anna Westerlund som var matchens bästa målskytt med sina sex mål.

– Det kan vara bra att punktmarke­ra Hilli för att se vad de andra spelarna gör. Vi satte hård press på de övriga spelarna och det visade sig att den taktiken var bra i dag.

I GrIFK-lägret var minerna sammanbitn­a efter matchen. Lagkaptene­n Carolina Rehnberg var inte nöjd med hur hennes lag presterade i den tredje semifinale­n. I de två första matcherna hade GrIFK hållit jämna steg med Dicken – nu var laget steget efter största delen av matchen.

– Jag vet inte riktigt vad som händer då de punktmarke­rar Hilli. I spel fem mot fem vågar vi inte utmana och vi blir frustrerad­e av Dickens hårda försvar. Sedan får vi inte heller vårt kontringss­pel att fungera och samarbetet mellan försvar och målvakt är inte heller bra i dag, säger Rehnberg.

– Jämfört med de två tidigare matcherna kommer vi inte alls upp till vår egen rätta nivå. Men nu har vi inga andra alternativ än att vinna nästa match. Vi är väldigt hungriga och vill vinna guld.

Det blir ingen enkel uppgift att vända matchserie­n. Dicken har rutin och erfarenhet av den här sortens matcher och laget har dessutom två matchbolla­r.

– Vi ska nolla det här nu rätt snabbt och se torsdagens match som vilken match som helst. Den här segern ska inte få påverka oss utan vi måste vara redo då nästa match börjar, säger Westerlund inför den fjärde semifinale­n.

– I dag var grunden till segern vårt starka försvar. Då det fungerar lyckas också resten. Så ska vi fortsätta spela.

 ?? FOTO: FILIP SAXÉN ?? Dicken är en seger från final efter måndagens seger över GrIFK.
■
FOTO: FILIP SAXÉN Dicken är en seger från final efter måndagens seger över GrIFK. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland