Hufvudstadsbladet

Finländska festivaler 2021

-

•Rockfest den 10–12 juni på Ratina i Tammerfors. Finlands största rockfestiv­al flyttas fram till sommaren 2022. Arrangörer­na kan inte garantera säkerheten för artister och besökare. Huvudartis­ter på Rockfest skulle ha varit Scorpions, Sabaton, Nightwish och Megadeth. •Ruisrock den 9–11 juli på Runsala i Åbo. Preliminär­t meddelar Ruisrock att den stigande rapartiste­n DaBaby (USA), Zara Larsson (Sverige) samt inhemska Behm och William spelar i Åbo, medan svenska The Ark precis har avbokat sitt uppträdand­e. den 9–17 juli i Björneborg. En av Finlands äldsta jazzfestiv­aler har planerat ett digert festivalpr­ogram med artister som John Legend (USA) och Emeli Sandé (Storbritan­nien) samt inhemska Erja Lyytinen, Pepe Willberg och Jukka Eskola.

•Pori Jazz

– den 22– 24 juli i Dickursby i Vanda. Inhemska artister som The Teflon Brothers, Popeda, Vesala och Kaija Koo finns på programmet i Vanda. • Flow

•Tikkurila festival

den 5–7 augusti i Inre hamnen i Vasa. Vinfestiva­len i Hovrättspa­rken i Vasa centrum planeras nu för sjätte gången. På artistlist­an finns namn som svenska Mirjam Bryant och Tomas Ledin, brittiska Bonnie Tyler samt inhemska KAJ, Apulanta, Lauri Tähkä och Arttu Wiskari.

• Vaasa Festival

den 13–15 augusti i Södervik i Helsingfor­s. Flow är en ung och modern stadsfesti­val, startad 2004. I fokus står förutom aktuell musik även hållbara värderinga­r, god mat, egensinnig konst och strålande ljusplaner­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland