Hufvudstadsbladet

Lingard hjälte – United slog Spurs

-

West Ham tog tre tunga poäng i jakten på en Champions Leagueplat­s. Leicester besegrades med 3–2 – mycket tack vare ett Manchester United-lån i toppform. Desto mörkare ser det ut för Tottenham i jakten på en Europaplat­s. Laget tappade ledning i paus till 1–3-förlust hemma mot Manchester United.

Jesse Lingard och West Ham har visat sig vara ett väl fungerande förhålland­e. I januari lånades 28-åringen ut från Manchester Uniteds frysbox till värmen i West Ham, och Lingard har tackat genom att vara vara en nyckelpjäs i London-lagets offensiv.

Något han fortsatte med mot Leicester.

Han gjorde 1–0 i 29:e minuten och följde upp med att bredsida in 2–0 i slutet av första halvlek. Därmed har Lingard gjort åtta mål och fyra assist på nio ligamatche­r sedan ankomsten till West Ham.

Blev dramatiskt

I början av andra halvlek satte Jarrod Bowen 3–0, men Leicester gav sig inte. Bortalaget öste på och reducerade två gånger om genom Kelechi Iheanacho, först i 70:e minuten och sedan i första tilläggsmi­nuten.

Men en kvittering blev det aldrig utan West Ham vann med 3–2. West Ham är nu uppe på fjärde plats i tabellen med 55 poäng och sju matcher kvar att spela, en poäng bakom just Leicester som är trea.

Där bakom jagar även Tottenham en Europaplat­s men i och med 1–3-förlusten hemma mot tabelltvåa­n Manchester United tappade Londonklub­ben viktiga poäng i den kampen.

United vände

United såg ut att ta ledningen i den 33:e minuten. Paul Pogba spelade fram en djupledslö­pande Edinson Cavani som sköt in bollen mellan benen på Hugo Lloris. Målet tillkom dock inte helt utan kontrovers­er. Scott McTominay hade i en sekvens strax tidigare träffat Son Heung-Min med handen i ansiktet. Och efter VAR-granskning kom beskedet: Målet döms bort.

I stället skulle Tottenham ta ledningen drygt fem minuter senare genom just Son Heung-Min. Efter ett fint klapp klapp-spel letade sig bollen fram till sydkoreane­n vid bortre stolpen som enkelt kunde lägga in 1–0.

Men United skulle inte lämna mötet mållöst – liksom Cavani. Gästerna lyfte sitt spel efter paus och 1–1 låg i luften. I den 57:e minuten släppte Lloris retur på Cavanis avslut – en retur som Fred dunkade in från nära håll. Och Cavani fortsatte att spela en huvudroll i matchen, i den 79:e minuten såg 34-åringen till att United fullbordad­e vändningen genom att nicka in Bruno Fernandes inlägg. United skulle även hinna göra 3–1 genom 19-årige Mason Greenwood på tilläggsti­d.

Tottenham är sjua i tabellen, sex poäng bakom West Ham, medan United parkerar på andra plats.