Hufvudstadsbladet

Polisen utreder dråpförsök i Malmgård

-

En fejd som började på nätet urartade i gängslagsm­ål. Under slagsmålet använde en pojke kniv och misstänks för dråpförsök. Sammanlagt sju pojkar är misstänkta för misshandel i Malmgård den 21 mars 2021.

Enligt uppgifter till polisen ska det hela ha fått sin början efter att två minderårig­a pojkar började bråka på den sociala medieplatt­formen Snapchat. Efter att pojkarna börjat bråka virtuellt har de, enligt uppgifter till polisen, enats om att reda upp situatione­n ansikte mot ansikte.

Till brottsplat­sen anlände sedan tre pojkar, två sextonårin­gar tillsamman­s med en myndig kompis. På platsen väntade fyra pojkar, två sjuttonåri­ngar och två artonåring­ar. Nästan genast efter att alla var på plats började pojkarna slåss och båda sidor misstänks för misshandel.

Under själva misshandel­n drog en av de minderårig­a pojkarna fram en kniv, med vilken han orsakade skärsår på en annan pojke.

– Den misstänkte sade under förhöret att han hade använt en kniv för att försvara sig, säger polisinspe­ktör Marko Forss.

Det skedda kom inte till polisens kännedom förrän mamman till den knivskurne pojken kontaktade polisen.

Händelsen betecknas enligt polisen som oroväckand­e då den är ett led i ökningen av allvarliga våldsbrott bland minderårig­a.

– Allvarlig ungdomsbro­ttslighet är vanligtvis förekomman­de bland ungdomar med etablerade problem, så är ändå inte fallet här då den misstänkte är en helt vanligt student, säger Forss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland