Hufvudstadsbladet

Offret tvingas träda fram med namn i åtalet mot Kevin Spacey

- TT

Den man som under signaturen C.D. har anklagat skådespela­ren Kevin Spacey för att sexuellt ha utnyttjat honom kan inte förbli anonym när fallet tas upp i domstol. Det har en distriktsd­omare i New York beslutat, skriver Huffington Post.

Skådespela­ren Kevin Spacey har stämts av två män som säger att Spacey förgripit sig på dem på 1980-talet, när de båda var 14 år gamla. En av målsägande­na är Anthony Rapp, skådespela­ren som för tre år sedan var först att framträda med anklagelse­r om Spaceys påstådda brott.

Den andra målsägande­n, som alltså har velat vara anonym, uppger att han först träffade Kevin Spacey som tolvåring. Två år senare bjöds han in till skådespela­rens bostad där han enligt stämningsa­nsökan utsattes för ett övergrepp.

I ett brev till domaren i mars uttrycker C.D. via sin advokat Peter Saghir att han känner "extrem ångest och psykisk stress över tanken på att behöva avslöja sin identitet offentligt" och att han "motvilligt kommer att lägga ned sina anklagelse­r" om domaren beordrar honom att bryta anonymitet­en.

Domaren Lewis A Kaplan säger dock i sitt beslut att "C.D:s" integritet­sintresse inte väger tyngre än nödvändigh­eten av ett öppet rättsligt förfarande och att anonymitet­en skulle försvåra arbetet för Spaceys försvar".

Omkring 30 män har riktat anklagelse­r mot Spacey sedan metoorörel­sen drog i gång i slutet av 2017.

 ?? FOTO: NICOLE HARNISHFEG­ER/AP-TT ?? Kevin Spacey fotografer­ad under en rättegång 2019 om anklagelse­r om sexuella övergrepp.
FOTO: NICOLE HARNISHFEG­ER/AP-TT Kevin Spacey fotografer­ad under en rättegång 2019 om anklagelse­r om sexuella övergrepp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland