Hufvudstadsbladet

Tungt poängtapp för Barça

- TT

Titeljagan­de Barcelona åkte på en tung smäll borta mot Levante i La Liga-fotbollen. Katalanern­a tappade viktiga poäng efter en sen 3–3-kvittering från hemmalaget.

Barcelona fick en smakstart på matchen efter att Lionel Messi öppnat målskyttet i den 25:e minuten. Tio minuter senare rullade Pedri in 2–0, assisterad av Ousmane Dembele. Levante stod sedan för en imponerand­e upphämtnin­g i den andra halvleken och utjämnade efter mål av Gonzalo Melero och José Morales.

I den 63:e minuten fick man kapitulera på nytt när Barças Ousmane Dembele dundrat in vad som såg ut att bli segermålet. Men i den 83:e minuten styrde Sergio Leon in kvittering­smålet och matchen slutade till slut 3–3. En viktig poäng för Levante, som samtidigt säkrade La liga-kontraktet.

Barcelona ligger på andra plats i den spanska högstaliga­n med 76 poäng efter 36 omgångar.