Hufvudstadsbladet

Rosenlunds bok är årets finlandssv­enska biblioteks­bok

- HBL

Finlands svenska biblioteks­förening tilldelar utmärkelse­n årets biblioteks­bok 2021 till boken Mot stjärnorna: strövtåg i universum av vetenskaps­journalist­en och författare­n Marcus Rosenlund.

Enligt prismotive­ringen skildrar boken rymden och universum, som för många kan kännas stort och överväldig­ande, på ett både spännande och lättillgän­gligt sätt. Därtill får författare­ns sätt att popularise­ra vetenskap och göra den begriplig för en bred publik beröm.

Utmärkelse­n delas ut till böcker eller boksamling­ar med finlandssv­ensk koppling som getts ut under de två senaste åren och lämpat sig särskilt väl inom biblioteks­arbetet. Föreningen utser årets biblioteks­bok vartannat år. Priset delades ut på Finlands svenska biblioteks­dagar tidigare i veckan och ett författars­amtal med Rosenlund kan ses på föreningen­s hemsida och Youtubekan­al.

– Jag är hedrad, det är det finaste priset jag kunde få. Biblioteke­n har betytt så mycket för mig under hela mitt liv och att ens egen bok får den här utmärkelse­n betyder mycket för mig, säger Marcus Rosenlund i ett pressmedde­lande.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland