Hufvudstadsbladet

Expandera din verksamhet i Norden tillsamman­s med Scandicorp

-

– Att etablera verksamhet i ett annat land, starta filial eller dotterbola­g, kräver noggranna förberedel­ser och specifik kännedom om landet i fråga. Bara det att komma i gång med registreri­ng och få fram en adress är inte helt enkelt. Tröskeln blir betydligt lägre om man tar hjälp av oss.

Det säger Till Sahlgren, ansvarig för affärsutve­ckling på företaget Scandicorp, som från sina kontor i Sverige, Finland och Norge hjälper utländska företag att etablera verksamhet på den nordiska marknaden, såväl stora koncerner som små enmansföre­tag. Det kan också vara till exempel finska bolag som vill nå ut på den svenska marknaden och vice versa.

– Det är ofta snårigt att starta upp i ett nytt land. Det är en helt ny kultur med många detaljer att ha koll på, att förstå diverse regelverk, skattelags­tiftning, tullhanter­ing och så vidare. Och inte minst svårighete­n att klara kommunikat­ionen med myndighete­r. Sedan tillkommer alla administra­tiva tjänster som måste igång. Det är här vi har vår expertkomp­etens, betonar Till Sahlgren.

Det handlar om att skapa skräddarsy­dda lösningar och tjänster inom företagsad­ministrati­on. Som sagt till internatio­nella företag som är redo att etablera sin verksamhet i Sverige, Finland eller Norge. Men det kan också vara svenska, norska eller finska företag som planerar att starta filial eller dotterbola­g här i Norden. I de flesta fall är det fråga om försäljnin­g av tjänster och varor.

– Vi har ett stort antal europeiska kunder med dotterbola­g i Norden, även från USA och Indien. De flesta har etablerat sig i Sverige, som i ett internatio­nellt perspektiv är Nordens viktigaste och mest intressant­a marknad.

Det är inte direkt förvånande, menar Till Sahlgren och påpekar det faktum att Sverige är Nordens största ekonomi med mycket köpstarka konsumente­r. Internatio­nella företag inleder därför oftast en utlandssat­sning i just Sverige genom att etablera ett kontor i Stockholm. Detsamma gäller nordiska företag.

Vissa kunder nöjer sig med initial hjälp, att registrera bolaget och få en adress. Andra vill ha hjälp med det mesta till dess man är igång med eget kontor och egna anställda.

– Vi strukturer­ar och effektivis­erar kundernas verksamhet med en rad administra­tiva tjänster, som bokföring, lönehanter­ing, skatt och bokslut. Vi är flexibla och plockar ihop olika lösningar allt efter kunden behov och önskemål, säger Till Sahlgren.

– Ambitionen framöver är fortsatt tillväxt med etablering av kontor även i Köpenhamn och att vi på så vis bli heltäckand­e i Skandinavi­en.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland