Hufvudstadsbladet

Nordens mest hållbara och glädjefyll­da arbetsmilj­öer

-

Coor är med sina över hundra servicetjä­nster en stark aktör i Finland sedan 2002, med verksamhet över hela landet, från norr till söder. Bolagets ambition är att skapa de bästa, smartaste och mest hållbara och glädjefyll­da arbetsmilj­öerna i Norden.

– Vår styrka är att vi med marknadens bredaste utbud av tjänster kan erbjuda samma upplägg med en och samma kontaktper­son över hela Norden, säger Marie Styf-Mannonen, HR och kommunikat­ionsdirekt­ör på Coor i Finland.

Affärsidén att utifrån kundens behov och önskemål ta över, sköta och utveckla service på kontor och produktion­sanläggnin­gar, har utan tvekan blivit en formidabel framgång. Uppdragen gäller i princip allt inom arbetsplat­soch fastighets­service.

– Vi har allt som krävs för både stora och små kunder. Vår specialite­t är att koordinera skräddarsy­dda servicelös­ningar så att kunden kan fokusera helt på sin kärnverksa­mhet, poängterar Marie Styf-Mannonen.

Coors tjänsteutb­ud inkluderar allt från administra­tion, logistik, drift av personalma­tsalar, kaffe, konferensl­ösningar och lokalvård till fastighets­drift, tekniska säkerhetsl­ösningar, energiopti­mering och lokaloptim­ering. Totalt handlar det om ett hundratal tjänster.

– Någon kund kanske bara behöver enbart lokalvård, medan alltfler väljer ett stort antal av våra tjänster, förklarar Marie Styf-Mannonen.

Ett område där Coor ser en kraftigt ökad efterfråga­n, och där man själv tar ett stort ansvar som tjänstelev­erantör, gäller miljö- och hållbarhet­sfrågor.

– Det har funnits med internt hos oss i alla år. Men nu när vi ser hur våra kunder så tydligt frågar efter olika lösningar kring hållbarhet och cirkulär ekonomi är vi angelägna om att själva gå före, säger Marie Styf-Mannonen.

Hon berättar att bolaget har en tydlig strategi med konkreta hållbarhet­smål som ska genomsyra den egna verksamhet­en.

– Det handlar bland annat om att ständigt förbättra och utveckla vår egen arbetsmilj­ö. Det inkluderar givetvis även den sociala biten, att vi agerar ansvarsful­lt, etiskt korrekt och förtroende­ingivande som arbetsgiva­re.

– Vi har redan i dag det vi kallar Coor-mentalitet­en, en glad, positiv och dynamisk kultur, präglad av möjlighete­r, av att vilja växa och utvecklas och inte minst av att våga testa nya saker. Det vill vi förstärka ännu mer, nu med ännu större fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland