Hufvudstadsbladet

MMA-stjärnan Conor McGregor tjänade mest

Trots pandemin har världens bäst betalda idrottare ökat sina inkomster det senaste året. Den tidigare UFC-mästaren Conor McGregor tar sig upp i topp. Bakom skuggar Lionel Messi, som blev den fotbollssp­elare som dragit in mest pengar någonsin.

- HBL-TT-AFP

Trots att de flesta stora idrottstäv­lingar och ligor sattes på paus förra året fortsatte de största idrottsstj­ärnorna att håva in pengar.

Världens tio bäst betalda idrottare har tjänat ihop en sammanlagd bruttoinko­mst på 1,05 miljarder dollar, de senaste tolv månaderna – en ökning med 28 procent jämfört med föregående års topp tio-löner, skriver tidningen Forbes.

Den årliga listan som tidningen tar fram toppas i år av den irländske MMA-stjärnan Conor McGregor, med en inkomst på 180 miljoner dollar före skatt. Det mesta kommer från försäljnin­gen av kampsporta­rens egna whiskeymär­ke, som han under året sålde för 150 miljoner dollar. Den 32-årige tidigare UFC-mästaren i fjädervikt och lättvikt har nyligen på Twitter vädrat planer på att köpa Manchester United.

Ytterligar­e tre stjärnor tog sig över 100-miljonersg­ränsen. Tvåan

Lionel Messi sätter med sin inkomst på 130 miljoner dollar rekord som den bäst betalda fotbollsst­järnan någonsin. Rivalen Cristiano Ronaldo skuggar inte långt efter, med 120 miljoner dollar. Fyra på listan är NFL-stjärnan Dak Prescott (107,5 miljoner).

 ?? FOTO: VALERIE/LEHTIKUVA-AFP ?? MMA-stjärnan Conor McGregor.
FOTO: VALERIE/LEHTIKUVA-AFP MMA-stjärnan Conor McGregor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland