Hufvudstadsbladet

Honkas svajiga form håller i sig

Niklas Pyyhtiä fick på en kanonträff men bollen tog i ribban bakom överspelad­e Henrik Moisander i Inters mål. Det var Honkas bästa chans. I andra halvlek utnyttjade Inter ett par missar av Honka och åkte i väg med poängen från Hagalund.

- JONAS VON WENDT

– I första halvlek gör vi det vi kommit överens om och jag tycker att vi har koll på läget före paus. I andra halvlek kommer vi inte upp i samma nivå, säger Pyyhtiä.

Henri Aalto får ta på sig 0–1-målet då han mer eller mindre serverade bollen åt Timo Furuholm. En måltjuv sätter de chanserna.

0–2 kom efter att Ville Koski sprungit in i Benjamin Källman och orsakat en straff. Tim Murray var på bollen men den hårda straffen av Martti Haukioja gick in och där tog Honkas hopp om poäng slut. Lucas Kaufmann reducerade visserlige­n på straff och mot slutet lyckades Honka med en man mindre pressa tillbaka Inter men utdelninge­n uteblev.

Esbolaget har fått en svår inledning på säsongen. Tre förluster på fyra matcher är underkänt.

Andra halvlek på den smått hälsovådli­ga potatisåke­rn i Hagalund var, med undantag av de sista tio minuterna, medikoer av Honka. Inters spelidé var klarare och fungerade bättre. José Riveiro slog knut på kollegan Vesa Vasara i Honka.

– Inter var mer kliniskt och vassare då de fick sina lägen. Därför vinner de. En riktigt sur förlust för vår del, säger Otso Koskinen till Ruutu.

Viktiga mittbacken Rick Ketting utgick i första halvlek då baklåret sade upp kontraktet. En tung förlust för Inter om han blir borta länge.

Färska cupmästarn­a KuPS besegrade IFK Mariehamn med 2–0 och i botten fortsätter Hakas kräftgång. Hemma i Valkeakosk­i, där laget tog ynka fem poäng i fjol, vann nykomlinge­n KTP med klara 3–0.

Teemu Tainios sits i Haka blir allt svårare.

?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? Honka skapade några chanser men Henrik Moisanders Inter vann.