Hufvudstadsbladet

21 000 ser FA-cupfinal: ”Blir speciellt”

FA-cupfinal mellan Chelsea och Leicester på Wembley. Då väntas storpublik med pandemiska mått mätt – 21 000 personer på läktaren. – Det kommer att bli enormt, säger Leicesters tränare Brendan Rodgers.

- ANTON JOHANSSON/TT

Storbritan­nien håller sakta men säkert på att försöka öppna upp samhället igen och ett steg i det är att testa publik på idrottseve­nemang. Man gjorde det bland annat på ligacupfin­alen den 25 april då 8 000 släpptes in på Wembleys läktare.

Nu, tre veckor efter ligacupfin­alen, är den siffran 21 000.

De båda finallagen, Chelsea och Leicester, har fått 6 250 biljetter var att fördela. Resten av platserna på arenan går bland annat till lokalinvån­are. Samtliga åskådare måste ta ett covidtest innan de går in på arenan.

"Speciellt för supportrar­na"

En som ser fram emot lördagens final och att spela inför vad man i rådande samhällslä­ge kan kalla för storpublik är Leicesters tränare Brendan Rodgers.

– Det är bättre än att inte ha några supportrar alls, det är ett som är säkert. Vi är medvetna om att det fortfarand­e är ett testevenem­ang i ett försök att kunna ta in fullt antal åskådare, men det ska bli trevligt att ha supportrar där, säger han till Leicester Mercury.

– Det kommer att vara enormt att under ett sånt här tillfälle ha människor som är där och hejar på oss. Och för supportrar­na själva kommer det att vara speciellt att se sitt lag där eftersom Wembley är en så ikonisk arena, säger han.

För Leicester är det lagets första

FA-cupfinal sedan 1969 och klubben har aldrig vunnit den prestigefy­llda turneringe­n.

– Vi vet att vi måste spela bra mot ett fantastisk­t lag. Vi har kommit långt men för oss handlar det inte bara om att vara här. Vår ambition är att vinna det, säger Rodgers.

Hyllar Lampard

För Chelsea kan det bli den första stora titeln inom loppet av två veckor. Londonklub­ben spelar även Champions League-final i slutet av maj mot Manchester City.

Tränaren Thomas Tuchel, som har fått Chelsea på rätt köl sedan han tog över i januari, valde på en presskonfe­rens att hylla sin företrädar­e, Frank Lampard.

– Frank nådde fantastisk­a resultat i Champions Leagues gruppspel, och han vann alla FA-cupmatcher­na, säger Tuchel.

– Han lade grunden så att vi kunde ta oss till finalerna.

Matchen spelas 19.15 på lördagen.

 ?? FOTO: MICHAEL REGAN/LEHTIKUVA-AFP ?? Leicester utmanar Chelsea i finalen.
FOTO: MICHAEL REGAN/LEHTIKUVA-AFP Leicester utmanar Chelsea i finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland