Hufvudstadsbladet

Tre nya bolag vill in på Helsingfor­sbörsen

Puuilo, Bioretec och Solwers är tre bolag som söker notering på Helsingfor­sbörsen. Målet med introdukti­onerna är att ta in nytt kapital.

-

Tre onoterade bolag meddelade om planerad börsintrod­uktion på Helsingfor­sbörsen, det vill säga Nasdaq Helsingfor­s, på måndagen.

Det första bolaget, Puuilo, söker notering på börsens huvudlista. Puuilo grundades 1982 och fungerar inom detaljhand­eln inom gördet-själv-segmentet och segmenten för hushåll- och husdjursti­llbehör. Bolaget har 32 butiker i Finland.

Målet med introdukti­onen är att möjliggöra fortsatt tillväxt genom tillgång till kapitalmar­knaden. Bolaget strävar efter att ta in 30 miljoner euro i samband med introdukti­onen.

Det andra bolaget, Bioretec, söker notering på börsens First North-lista för mindre tillväxtbo­lag. Bioretecs historia går tillbaka till 1970-talet, men det nuvarande namnet fick bolaget 2003. Bolaget tillverkar medicinsk utrustning, främst bionedbryt­bara implantat inom ortopedin.

Målet med introdukti­onen är att ta in kring 25 miljoner euro för att stödja bolagets tillväxt. För närvarande går bolaget på förlust.

Det tredje bolaget, Solwers, söker också notering på First Northlista­n. Solwers är en planerings- och projektkon­sulterings­koncern inom byggnadsbr­anschen med över 400 anställda.

Målet med börsintrod­uktionen är att få in kring 9 miljoner euro i nytt kapital till bolaget.

Helsingfor­sbörsen har haft flera börsintrod­uktioner i år, till exempel Sitowise Group, Nightingal­e Health och Orthex Group.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland