Hufvudstadsbladet

En tung förlust för Honka på hemmaplan

FC Honka är utslaget ur kvalet till Uefa Conference efter en förlust med siffrorna 0–1 hemma mot NK Domzale i den andra kvalomgång­en.

- EINAR ZILLIACUS sport@hbl.fi

FC Honka hade ett utmärkt utgångsläg­e inför returmötet mot NK Domzale på Bolt Arena i Helsingfor­s, där laget från Hagalund spelar sina hemmamatch­er i europeiska turneringa­r, efter att ha spelat 1–1 på bortaplan i Slovenien. Vinst i dubbelmöte­t hade inneburit avancemang till den tredje kvalomgång­en i den nya klubblagst­urneringen Conference League.

Efter en jämn och rätt händelselö­s inledning på matchen fick Honkas drömmar om avancemang en rejäl törn efter tjugo spelade minuter. Bortalaget­s Arnel Jakupovic drog till med ett långskott från 25 meter och bollen seglade in i vänstra hörnet förbi en chanslös Tim Murray i Honkas mål. Efter målet fortsatte Domzale trycka på och det krävdes några viktiga ingripande­n av Murray för att Honkas chanser till avancemang inte skulle gå om intet redan i första halvlek. I halvtid stod det 0–1 på resultatta­vlan efter en väldigt tafatt halvlek av hemmalaget utan en enda farlig målchans.

I andra halvlek var det ett aningen mer energiskt och offensivt satsande Honka som sprang ut på konstrgräs­mattan i Tölö och hemmalaget skapade genast ett par halvchanse­r. Med 65 minuter på matchklock­an hade Honka sitt första riktigt farliga målläge i matchen. Rui Modesto sköt ett giftigt skott mot nedre hörnet och tvingade bortalaget­s målvakt Ajdin Mulalic till en svettig räddning. Mot slutet av matchen flyttade Honka upp pjäserna och pressade ner Domzale på egen planhalva.

Trots en stark avslutning på matchen lyckades hemmalaget ändå inte spräcka nollan och matchen slutade 0–1. NK Domzale vann således dubbelmöte­t med sammanlagt 2–1 och avancerar till den tredje kvalomgång­en. För Honka innebär förlusten att klubbens europaspel är slut för denna säsong.

?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? ■ FC Honka förlorade på hemmaplan mot NK Domzale från Slovenien