Hufvudstadsbladet

Helsingfor­s öppnar upp idrottshal­lar, trots snabbt stigande smittsiffr­or

- ELLEN FORSSTRÖM

Från och med den 2 augusti återgår fler idrottshal­lar och simhallar till normala öppettider. Det här trots att coronasiff­rorna i huvudstads­regionen för tillfället ökar i snabb takt.

Tölö idrottshal­l och Simstadion­s gym har redan från och med juli återgått till normala öppettider. Nu öppnas ännu fler lokaler. Servicecen­traler hålls tills vidare stängda.

– Vi har inte fattat det här beslutet just nu. Det har fattats redan innan alla sommarlov, säger Tuuli Salospohja som är chef för idrottstjä­nsterna på Helsingfor­s stad.

Huvudstads­regionens coronakoor­dineringsg­rupp har inte tagit några nya beslut angående begränsnin­gar. Därför följer staden de beslut som fattats tidigare. Regionförv­altningsve­rket har inte heller beslutat något nytt.

– Koordineri­ngsgruppen samlas varje vecka och följer hur läget utvecklas. Beslut om öppettider kan ändras snabbt, säger Salospohja.

Månsas, Ladugårds och Brunakärrs idrottshal­lar kommer att vara öppna enligt normala öppettider från och med nästa måndag.

Också simhallar öppnas. Östra centrums simhall öppnar på torsdagen den 4 augusti, Britas simhall 9.8 och Jakobackas och Georgsgata­ns simhallar i slutet av augusti, 30.8.

Vid Helsingfor­s stad säger Salospohja att öppningen ändå inte kommer att innebära att folkmassor strömmar in till hallarna.

– Idrottsför­eningarna inleder sin huvudsakli­ga säsong först i slutet av augusti. Nu är det alltså inte större folkmängde­r som kommer använda hallarna, säger hon.

I hallarna rekommende­ras fortsättni­ngsvis munskydd för alla över 12 år, att man håller avstånd till varandra och sköter om sin handhygien.

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: JUSSI NUKARI/ ?? Många idrotts- och simhallar har ekat tomma, men nu återgår flera hallar i Helsingfor­s till normala öppettider. Arkivbild.
LEHTIKUVA FOTO: JUSSI NUKARI/ Många idrotts- och simhallar har ekat tomma, men nu återgår flera hallar i Helsingfor­s till normala öppettider. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland