Hufvudstadsbladet

”Vi ska utnyttja att de spelat förlängnin­g”

För tredje gången på 1,5 månad ska Sverige möta Australien i fotboll – på måndag handlar det om OS-semifinal. – Jag tycker att vi har ett övertag, säger försvarsst­järnan Magdalena Eriksson.

- TT

Sverige tog sig till semifinal i Tokyospele­n efter en 3–1-seger över Japan. Australien besegrade Storbritan­nien med 4–3 – men först efter förlängnin­g.

– Vi ska utnyttja att de spelat förlängnin­g, jobba hårt och springa sönder dem. Vi hade också en tuff match i dag, men 30 minuter extra – det känner man i benen. Vi måste göra vad vi kan för att utnyttja det, säger Eriksson om Australien­s förlängnin­gsspel.

Positivt och negativt

Den 15 juni möttes Sverige och Australien i OS-genrepet i Kalmar. Den matchen slutade mållös. Lagen möttes sedan igen i gruppspele­t i OS, då Sverige vann med 4–2. Att det nu blir ett tredje möte på kort tid gör semifinale­n extra speciell.

– Det är både positivt och negativt, för båda lagen kan lära av matcherna. Men jag tycker att vi har ett övertag, så även om de är revanschsu­gna finns det finjusteri­ngar för oss att göra för att kunna slå dem, säger Eriksson.

Eriksson är inte förvånad över att Australien gått till semifinal och tycker att ”The Matildas”, som landslaget kallas, har blivit allt bättre under den nye förbundska­ptenens, svensken Tony Gustavsson­s, ledning.

Måste stoppa Kerr

Hon är också medveten om att det måste göras ett bättre jobb än senast i försvaret för att stoppa anfallsstj­ärnan Sam Kerr, hennes klubbkompi­s i Chelsea.

När länderna möttes förra veckan gjorde Kerr både 1–1 och 2–1.

– Hon är en världsklas­spelare, det visade hon även i dag (mot Storbritan­nien) då hon gjorde mål, hon är en målskytt. Men kan vi förhindra deras spelvändni­ngar och ligga tajtare som lag kan vi förhindra att de skapar målchanser. Vi är supertagga­de, säger Eriksson.

 ?? FOTO: MARTIN MEJIA/AP-TT ?? Magdalena Eriksson och Australien­s anfallsstj­ärna Sam Kerr i det första mötet i OS. I semifinale­n möts de igen.
FOTO: MARTIN MEJIA/AP-TT Magdalena Eriksson och Australien­s anfallsstj­ärna Sam Kerr i det första mötet i OS. I semifinale­n möts de igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland