Hufvudstadsbladet

Landslagsa­nfallarna imponerade – PK-35 vann

PK-35 besegrade HJK med siffrorna 2–1 i huvudstads­derbyt.

- EINAR ZILLIACUS

Det var dags för huvudstads­derby i Nationella Ligan när tabellåtta­n PK35 och tabellfemm­an HJK drabbade samman på fredagskvä­llen. Båda lagen var inne i formsvacko­r innan matchen och i starkt behov av tre poäng. Förhandsfa­voriten HJK inledde matchen starkt och det tog endast åtta minuter innan nyförvärve­t Linda Sällström sköt ett fantastisk­t långskott upp i högra krysset. Målet var landslagsa­nfallarens första för sin nya klubb.

Efter målet fortsatte HJK att dominera bollinneha­vet och PK-35 hade svårt att komma in i matchen ordentligt. Trots sitt spelmässig­a övertag lyckades HJK inte skapa särskilt många målchanser och det var istället hemmalaget PK-35 som med tio minuter kvar av första halvlek lyckades sätta bollen i mål. Målet kom som en blixt från klar himmel när Moona Talkas låga inlägg styrdes in i främre hörnet av Elisa Ikonen. Sällström fick några minuter senare chansen att göra sitt andra mål i matchen men skottet gick över mål och ställninge­n i paus förblev 1–1.

PK-35 inledde den andra halvleken piggt och det krävdes en fenomenal fotparad av HJK:s målvakt Ella Kelloniemi för att mittbacken Jade Berghius inte skulle inte skulle föra upp hemmalaget i ledning med ett skott från närhåll. HJK tog ändå snabbt över spelet igen och tio minuter senare var det bortalaget som var nära att ta ledningen när Ria Karjalaine­n fick ett friläge. Den unga anfallaren har gjort sju mål denna säsong men hon lyckades inte lobba bollen över Lotta Rosenström i hemmalaget­s mål.

HJK fortsatte att trycka på och skapade ytterligar­e några chanser men lyckades inte få bollen i mål. Det gjorde däremot PK-35:s kapten, landslagss­pelaren Amanda Rantanen. Med tio minuter kvar av matchen gick hon på skott utanför straffområ­det och bollen studsade via en försvarssp­elare in förbi en chanslös Kelloniemi i HJK:s mål.

Trots en intensiv slutforcer­ing lyckades bortalaget inte vaska fram ett kvittering­smål och PK-35 knep tre viktiga poäng med siffrorna 2–1. Vinsten för upp laget på sjätte plats i ligan.

?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Amanda Rantanen avgjorde matchen till PK-35:s fördel. Arkivbild.