Hufvudstadsbladet

HIFK värvar rutinerad anfallare

Tidigare MLS-stjärnan Kei Kamara är klar för HIFK

- EINAR ZILLIACUS

HIFK har skrivit på med anfallaren Kei Kamara. Kontraktet gäller denna säsong med en option för nästa säsong. Kamara, 36, har varit klubblös hela 2021 men har en lång och framgångsr­ik karriär bakom sig. Sina främsta framgångar uppnådde Kamara i den amerikansk­a ligan MLS, där han mäktade med hela 129 mål på 356 matcher i klubbar som Sporting Kansas City, Columbus Crew och Colorado Rapids. Kamara gjorde även en säsong på lån i Norwich i Premier League och lyckades göra ett mål på 14 matcher. Hans senaste klubb var Minnesota United i MLS.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström är väldigt nöjd med att ha lyckats locka en spelare av så hög profil till klubben.

– Under vår rekryterin­gsprocess gick vi igenom 30 spelare och Kei Kamara var hela tiden vårt förstaval. Vi har inte den bredaste truppen men vi strävar efter att varje spelare vi värvar in ska tillföra laget något nytt. Vår målsättnin­g är att förändra kulturen inom klubben och därför är vi väldigt glada över att ha värvat en så bra spelare, säger han åt HBL.

Chefsträna­re Joaquín Gómez håller med. - Ända sedan Sakari Tukiainen skadade sig i början av säsongen har vi varit ute efter en ny anfallare. Vi behövde en beprövad målskytt med stark presens i straffområ­det och Kamara har under sin karriär visat att han uppfyller dessa kriterier. Vi visste hela tiden att han hade de kvaliteter vi var ute efter men vi var inte säkra på att vi skulle kunna locka ett så stort namn till klubben. Den här värvningen är inte enbart bra för oss utan också för finsk fotboll överlag, säger Gómez.

Kei Kamara berättar själv att han under diskussion­erna med HIFK övertygade­s om att klubben var rätt för honom.

– Jag talade med Joaquín Gómez och han berättade om klubbens målsättnin­gar och planer för framtiden. De saknade en anfallare och jag saknade å min sida en klubb. Sist och slutligen var det min kärlek till att spela fotboll som fick mig att ta mig an den här utmaningen. Jag har värvats för att göra mål och jag hoppas att jag med min närvaro och energi på planen kan hjälpa klubben nå framgång, säger han.

 ?? FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA ?? Kei Kamara har under sin karriär gjort 129 mål i MLS och även spelat i Premier League.
FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA Kei Kamara har under sin karriär gjort 129 mål i MLS och även spelat i Premier League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland