Hufvudstadsbladet

Pizza, Coca-Cola och en OS-semifinal

- TOMMI WILLBERG/HBL

Finlandssv­enska simmaren Fanny Teijonsalo­s OS blev en känslornas berg- och dalbana. Till slut fick Tokyoresan ett bokstavlig­en smakligt slut.

På fredagen var det en ytterst besviken Fanny Teijonsalo som lämnade OS-bassängen i Tokyo. Den 25-åriga Esbosimmar­en hade nyss blivit utslagen som första simmare på 50 meter fritt med två mikroskopi­ska hundradels­sekunder.

Men det skulle bli bättre. Hong Kong-simmaren Siobhan Haughey tvingades stå över semifinale­n och plötsligt var Teijonsalo med igen. Hon fick beskedet vid midnatt.

– Jag är helt jättelyckl­ig. De senaste 15 timmarna har varit en riktig berg- och dalbana. Till nästa finländska idrottare hälsar jag att ta reservplat­serna på allvar. Själv gick jag till matsalen och åt fyra pizzabitar och drack Coca Cola, så förberedel­serna var inte precis vad de borde vara inför en OS-semifinal. Jag är väldigt, väldigt nöjd – speciellt med tanke på utgångsläg­et, berättar Teijonsalo i tv-intervjun på TV5.

I semifinale­n simmade Teijonsalo tiden 24,91 och landade på en 15:e plats. I försökshea­tet noterades hon för 24,79, bara två hundradela­r från sitt nationsrek­ord.

– Det känns som att det här loppet var bättre än försöket men starten var inte alls sådan jag brukar ha, säger Teijonsalo.

Teijonsalo har all anledning att vara nöjd med sin OS-debut. På sidosträck­an 100 meter frisim vann hon sitt försökshea­t med nya personliga rekordtide­n 54,69. I resultatsa­mmandraget hittades hon på en 23:e plats.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ATTILA KISBENEDEK ?? Fanny Teijonsalo kom 15:e i OS på 50 meter fritt.
FOTO: LEHTIKUVA/ATTILA KISBENEDEK Fanny Teijonsalo kom 15:e i OS på 50 meter fritt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland