Hufvudstadsbladet

Biles drar sig ur ytterligar­e två OS-finaler

- ANNA KAROLINA ERIKSSON/TT

Den amerikansk­a gymnastiks­tjärnan Simone Biles lämnar återbud även till OS-finalerna i hopp och barr.

”Efter nya läkarunder­sökningar i dag har Simone Biles beslutat att dra sig ur finalerna i hopp och barr”, säger det amerikansk­a gymnastikf­örbundet i ett uttalande.

Biles kom till Tokyo som regerande OS-mästare i fyra grenar, men tävlingarn­a har blivit en mardröm för 24-åringen.

Tidigare bröt hon lagtävling­en och lämnade senare återbud till mångkampsf­inalen. Stjärnan har hänvisat till att hon mår psykiskt dåligt.

– Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarand­e gör det för andra. Det gör ont i hjärtat att känslan av att göra det jag älskar har tagits bort lite grann för att göra andra människor nöjda, sade Biles.

Hon har även uppgett att hon även har stora problem med så kallade ”twisties” – ett gymnastikf­enomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.

Biles har hyllats världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrott­are vill prata om.

Enligt USA:s gymnastikf­örbund är det inte är klart om Biles kommer ställa upp i finalerna i fristående och bom senare under OS.

24-åriga Biles tog fyra guld vid senaste OS i Rio de Janeiro. Utöver guldmedalj­erna har hon ett silver och brons i OS-sammanhang samt 19 guld, 3 silver och 3 brons i VM.

Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarand­e gör det för andra.

Simone Biles

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / LOIC VENANCE ?? Simone Biles.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / LOIC VENANCE Simone Biles.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland