Hufvudstadsbladet

Drömstart i Solheim Cup för Matilda Castren

- HBL-TT

Europa har fått en drömstart på Solheim Cup och leder med 3,5–0,5. Bland annat tack vare Matilda Castren, som vann den första matchen tillsamman­s med svenska stjärnan Anna Nordqvist.

När parputten från knappt en meter satt på det 18:e hålet kunde Anna Nordqvist och Matilda Castren andas ut. Den första poängen som delades ut i Solheim Cup på Inverness Club gick till Europa, men foursomen mot Danielle Kang och Austin Ernst var en riktig rysare.

Europaduon inledde starkt och ledde med två slag, men sedan svängde det snabbt och efter åtta hål ledde amerikansk­orna med ett.

Ganska snart skulle Castrens, som i det skedet hade gjort en birdie och en eagle, putter åter bli het som en finländsk sauna och birdien från långt håll på tian gjorde läget helt lika.

Amerikansk­orna tog ledningen igen på tolvan, men när Nordqvist och Castren sedan vann tre raka hål kopplades segergrepp­et mot hemmaduon där framför allt Danielle Kang hade en dålig dag på jobbet.

Europa har fått en riktig pangstart i sitt försök att försvara segern hemma på Gleneagles för två år sedan. Den enda förlorade halvpoänge­n var i den andra matchen, men det kändes ändå som en liten seger efter att Georgia Hall och Céline Boutier vunnit de två sista hålen för att ordna oavgjort mot Megan Khang och Ally Ewing. Mel Reid och irländska debutanten Leona Maguire vann sedan sin match mot världsetta­n Nelly Korda och hennes storasyste­r Jessica.

Och i den sista matchen vände Charley Hull och Emily Kristine Pedersen underläge till seger efter att ha vunnit tre av de fyra sista hålen mot Lexi Thompson och Brittany Altomare.

 ?? FOTO: MADDIE MEYER/LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Matilda Castren darrade inte i sin Solheim Cup-debut.
FOTO: MADDIE MEYER/LEHTIKUVA-AFP ■ Matilda Castren darrade inte i sin Solheim Cup-debut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland