Hufvudstadsbladet

Osaka: ”Jag tror att jag tar en paus”

Efter förlusten i US Opens tredje omgång säger den regerande mästaren Naomi Osaka att hon sannolikt tar en ny paus från tennisen. – Jag vet inte när jag spelar min nästa match, säger hon under en tårfylld presskonfe­rens.

- INGELA AHLBERG/TT

Tidigare i år berättade japanskan om sin kamp mot depression och ångest. Hon tog en längre paus efter att ha dragit sig ur Franska mästerskap­en, efter att ha vägrat ställa upp på presskonfe­renser, och valde sedan att även avstå från att spela Wimbledon.

Nu väntar sannolikt en ny period utanför tävlingssp­el för Osaka efter förlusten mot kanadensis­kan Leylah Fernandez, 18, i US Open.

– Det känns som att jag befinner mig vid en tidpunkt då jag försöker att fundera ut vad jag ska göra. Ärligt, jag vet inte när jag spelar spela min nästa tennismatc­h, säger hon vid presskonfe­rensen och brister ut i gråt, skriver Reuters.

– Jag tror att jag ska ta en paus från att spela.

Hon fick ett raseriutbr­ott under matchen och kastade racketen, och berättar att hon just nu har svårt att tygla sitt humör.

– Jag brukar gilla utmaningar, men på sistone har jag känt mig väldigt ängslig när saker inte går som jag vill. Jag vet inte varför det blir så just nu, säger Osaka.

– Det känns som att jag inte känner mig glad över segrar, utan mer lättad. Och när jag förlorar blir jag väldigt ledsen.

Alcaraz yngst på nästan 30 år

Även på herrsidan bjöd en 18-åring på en skräll. Spanjoren Carlos Alcaraz besegrade världstrea­n Stefanos Tsitsipas i en tuff femsetare och är nu den yngste herrspelar­en att vinna fjärde omgången i en grand slamturner­ing sedan 1992.

– Helt otroligt, det är en helt otrolig känsla. Den här segern betyder så mycket, det är mitt livs bästa match hittills. Det är som en dröm som blir sann, säger han efter 6–3, 4–6, 7–6, 0–6, 7–6.

Alcaraz vann i juli sin första och hittills enda ATP-turnering, i kroatiska Umag. Han blev då den yngste turnerings­vinnaren på touren sedan 2008. Och i Franska mästerskap­en i juni blev han den yngste herrspelar­en att nå tredje rundan i en grand slam sedan landsmanne­n Rafael Nadal för 17 år sedan.

 ?? FOTO: AP/TT/FRANK FRANKLIN II ?? ■ Naomi Osaka slänger racketen i frustratio­n i US Open. Nu tar hon kanske en ny paus från tennisen.
FOTO: AP/TT/FRANK FRANKLIN II ■ Naomi Osaka slänger racketen i frustratio­n i US Open. Nu tar hon kanske en ny paus från tennisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland