Hufvudstadsbladet

KuPS säkrade i praktiken guldet

Guldfrossa? Inte ens nära. KuPS slog Vandalaget PK-35 med hela 7–0 och säkrade i praktiken klubbens första guld.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Den Nationella ligan är avgjord, åtminstone då det gäller medaljerna. KuPS vinner med 99 procents sannolikhe­t guld, TiPS blir tvåa och Åland United trea.

TiPS hade behövt en seger hemma mot Åland United för att på allvar hålla gulddrömma­rna vid liv. Emmi Siren gjorde 3–3 på ett distanssko­tt i slutminute­rna men en poäng var en klen tröst för TiPS som ger slaget förlorat.

– Vi ville vinna guld, vi var ute efter guld och mot den bakgrunden är silver en besvikelse säger Annika Haanpää till Yle Sporten.

– Det känns tungt att vi inte kunde kämpa om guldet in i det sista.

Före matchen gick Helsingin Sanomat ut med nyheten att TiPS

❞ Vi ville vinna guld, vi var ute efter guld och mot den bakgrunden är silver en besvikelse.

Annika Haanpää

tränaren Pauliina Miettinen insjuknat i bröstcance­r.

TiPS gjorde en bra match mot Åland men fjolårsmäs­taren har en viss Cassandra Korhonen i sina led. Korhonen gjorde två mål till och ligger på 20 totalt i år. Endast Gentjana Rochi är bättre med sina 25. Mot PK35 gjorde nordmakedo­niskan ytterligar­e tre och hade råd att bränna ett par lägen då KuPS var fullständi­gt överlägset.

De två står i särklass i år. KuPS Aino Kröger och PK-35:s Aino Kröger ligger på tolv mål. Unga Wilma Forsblom i Vandalaget PK-35 har gjort tio mål.

För att TiPS ännu ska kunna bräda KuPS i kampen om guldet krävs ett smärre mirakel. Till att börja med ska KuPS förlora sina återståend­e matcher mot HJK och TiPS, ett tämligen osannolikt scenario redan det. Och så ska TIPS vinna sina matcher och göra det med stora siffror då lagets målskillna­d är sexton mål sämre än KuPS.

KuPS har aldrig tidigare vunnit guld på damsidan men laget var den största favoriten inför säsongen och laget har lett ligan från omgång ett. En ynka förlust och 65–13 i målskillna­d talar sitt tydliga språk.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? TiPS gulddrömma­r gick definitivt i kras mot Åland United.
■
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA TiPS gulddrömma­r gick definitivt i kras mot Åland United. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland