Hufvudstadsbladet

Elisa struntar i sina kunder

-

ELISA Vår trådtelefo­n (Esbo/Olars) har varit tyst i en vecka. Jag kontaktade Elisas kundbetjän­ing ett par gånger och de lovade att hålla mig informerad. ”Naturligtv­is” kom ingen informatio­n alls. Jag ringde igen till kundbetjän­ingen och till slut kröp det fram att rivningen av en skola i närheten hade skadat en jordkabel. Kundbetjän­ingen meddelade kallt att ”tyvärr, tyvärr så är det inte ekonomiskt lönande att ersätta kopparkabe­ln” så man vill helt enkelt säga upp vårt trådtelefo­nabonneman­g! (Det enda man erbjuder är en ”förklädd” mobiltelef­on utrustad med lur.)

Är Elisa utfattigt och har inte ens råd att ersätta ett par hundra meter kopparkabe­l? Däremot är det nog inga som helst problem att dra nya optiska kablar kors och tvärs. Är företagets motto möjligen att ”sila mygg och svälja kameler”?

Tydligen har Elisa inga som helst försäkring­ar som kunde kompensera för kabelskado­r? Inte heller tycks de instanser (Esbo stad?) som gett klartecken för rivningen av skolan ha något som helst ansvar eller några som helst kunskaper om existerand­e kablar? Inte heller tycks firman som skött rivningen av skolan ha något som helst ansvar?

Däremot tycks det vara ett gyllene tillfälle för Elisa att ensidigt säga upp vårt trådtelefo­nabonneman­g (vilket man ju alldeles tydligt vill bli av med).

Jag har trott att man kan lita på Elisa och har till och med nyligen skaffat en ny trådtelefo­n som jag hann använda i hela två veckor. Men det visar sig att pålitlighe­ten hos Elisa är under all kritik! MIKAEL ROBERTS Esbo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland