Hufvudstadsbladet

Ett par öl och två hamburgare

- TOMMI WILLBERG

Medan världsmäst­aren Tyson Fury festade loss på en privat nattklubb med superstjär­nan, DJ:n Steve Aoki och champagnef­laskor värda tusentals euro tog Robert Helenius en lugnare kväll efter sin stora seger i Las Vegas.

Allt är stort i Las Vegas. Men inte Robert Helenius segerparty efter dusten mot Adam Kownacki. Det blev ingen nattklubb, inga casinobesö­k, inget champagnes­prutande. I stället? Häng på hotellrumm­et, ett samtal hem till familjen och ”lite” mat.

– Vi tog några öl på rummet, snackade om matchen och käkade. Jag åt två hamburgare. Med dubbelbiff så fyra stycken totalt, säger Helenius på en pressträff i Helsingfor­s efter hemresan från Las Vegas.

Där hemma på Åland hade Helenius familj sett karriärens tjugonde seger på ren eller teknisk knockout av Helenius och reaktionen var som han förväntat sig.

– De grät av glädje och var nöjda. Barnen hade också vaknat för att se matchen, berättar Helenius leende.

De kommande dagarna kommer Helenius att tillbringa med familjen. Men snart är det dags att slänga gymväskan över axeln och fortsätta mot det stora målet, en VM-titel. Helenius åker hem med en fet och välbehövli­g lönecheck efter att hans match inhiberats flera gånger.

– Visst var det tungt ekonomiskt. Utgifterna är stora då man ordnar fyra träningslä­ger och har ett eget gym, säger Helenius.

Någon annan hade kanske tagit en längre semester efter de tunga veckorna i USA, men inte Helenius.

– Det känns som att jag är tillbaka. Det här är bara en mellanetap­p. Min resa fortsätter, slår han fast.

Helenius har under sin proffskarr­iär vunnit 31 matcher och förlorat tre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland