Hufvudstadsbladet

”Det har knappt varit en bubbla på hotellet”

- FILIP SAXÉN

De svenska spelarna är ytterst kritiska till arrangeman­gen i U20-VM i Kanada.

Efter chockbeske­det om att U20VM i Kanada ställs in kommer följande chockerand­e besked från Kanada. Bubblan som skapade inför och under VM har inte hållit. De svenska spelarna avslöjar för Aftonblade­t att bubblan i verklighet­en inte var en bubbla.

– Det har knappt varit en bubbla på hotellet. Vi som lag har inte fått göra så mycket och mest suttit på rummen, men det har varit folk som sprungit in och ut ur hotellet. Det finns till och med frisörsalo­nger på hotellet som folk har använt. Så en bubbla har det absolut inte varit, säger Åke Stakkestad till tidningen.

På hotellet där det svenska och det amerikansk­a laget bodde hade det arrangerat­s ett bröllop för nästan 100 gäster. Gästerna

och andra personer begränsade­s inte alls utan de fick röra sig fritt på hotellet där JVM-spelarnas bubbla skulle finnas.

USA var det första laget att drabbas av covid-smitta i VM. Efter att också Tjeckien och Ryssland drabbats tog internatio­nella ishockeyfö­rbundet IIHF beslutet att avbryta turneringe­n.

Lagkamrate­n Simon Edvinsson är rejält förbannad över att arrangeman­gen inte fungerat:

– Vi har sett folk springa runt utan masker och redan när vi kom till hotellet tänkte man: ”vad fan är det här?”.

Lagkaptene­n Emil Andrae håller med:

– Det är klart man kan ha åsikter om varför det är andra som inte tillhör turneringe­n som är på hotellet. Min egen känsla är att jag är förvånad över hur lättillgän­gligt det har varit att komma in på hotellet där vi bodde, säger han till nyhetsbyrå­n TT.

 ?? U20-VM ställdes in.
FOTO: PASI MENNANDER/SUOMEN JÄÄKIEKKOL­IITTO ??
U20-VM ställdes in. FOTO: PASI MENNANDER/SUOMEN JÄÄKIEKKOL­IITTO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland