Hufvudstadsbladet

Skottlossn­ing vid snabbmatst­älle i Nordsjö

- HELSINGFOR­S

Helsingfor­spolisen misstänker att en gängrelate­rad skottlossn­ing skedde i Nordsjö natten till lördagen. Det misstänkta mordförsök­et skedde på Brunnsökar­vägen.

Två bilister meddelade en polispatru­ll att det förekom skottlossn­ing på gården till en snabbmatsr­estaurang. Flera patruller anlände till platsen, där offren – två män i åldern 19 och 20 år – fanns.

Enligt polisens pressmedde­lande berättade de att det hade skjutits mot dem strax tidigare. De hade hämtat mat och stått på parkerings­platsen då en bil, med dem som nu är misstänkta för mordförsök­et, anlände.

19-åringen och de misstänkta hade diskuterat en stund, och när bilen började köra i väg hade den ena misstänkta skjutit flera skott från det främre passagerar­sätet.

Det fanns också en del människor som köade till snabbmatss­tället och polisen ber att de, och andra ögonvittne­n, ska berätta om det inträffade. Ingen träffades av skotten.

De misstänkta är 18 och 23 år, och greps strax efteråt. I deras bil fanns också ett vapen och de misstänks för skjutvapen­brott. Enligt Helsingfor­spolisen verkar det som att gärningen är en del av en uppgörelse mellan gatugäng.

"Gängens tröskel att använda skjutvapen har sänkts på senare tid. Också en liten meningsski­ljaktighet kan leda till skottlossn­ing eller annat rått våld", skriver polisen. HBL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland