Hufvudstadsbladet

Tuija Hyyrynen analyserar EMmotstånd­arna

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

Tuija Hyyrynen avslutade sin tid i Juventus med ännu ett ligaguld. Och några tankar på att lägga av finns inte. – Vi får se vad det blir. Jag är öppen för det mesta så länge helhetspak­etet är bra. Hyyrynen bjuder HBL:s läsare på en analys av de kommande motståndar­na i EM.

Spanien

Hyyrynens analys: Gruppens bästa lag tycker jag. Det kryllar av kvalitet här. Alex Putellas är världens bästa spelare och hela laget är otroligt bra. Deras passningss­pel och hur de rör sig ute på planen är fantastisk­t. De bygger sina trianglar över hela planen, får numerära överlägen på bra ytor och hittar ofta rätt i sina djupledsbo­llar.

Ett av världens bästa lag men inte omöjligt att rubba. Sätter du dem under press är de helt mänskliga precis som vi alla. Men det gäller att vi spelar smart som ett lag. I en-mot-en-situatione­r får vi det svårt men som ett lag kan vi stå upp. Vi måste hjälpa varandra i varje sekvens.

Danmark

Hyyrynens analys: Jag känner naturligtv­is deras mittfältsm­otor Sofie Junge Pedersen efter våra gemensamma år i Juventus. Hon är en ypperlig mittfältar­e.

Deras yttrar är väldigt farliga och de försöker skapa lägen där de får utmana. Och så har de naturligtv­is Pernille Harder som är en grym anfallare.

Taktiskt sett är de starka och de har en klar spelidé. Några överraskni­ngar lär de inte bjuda på. Men de är bra på att göra det de gör.

Tyskland

Hyyrynens analys: Tyskland är bra på att nå resultat. De har de alltid varit. Men nu är de sårbara. Tycker inte riktigt de har samma stjärnglan­s och tyngd som tidigare. Inte lika bra som för tio år sedan.

Samtidigt spelar nästan alla i den tyska ligan som är en stentuff liga. Tyskland har fysiken, precis som de alltid haft. Men den segermaski­n laget en gång var är det inte längre.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ?? Tuija Hyyrynen höjer ett varningens finger för Spanien.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA Tuija Hyyrynen höjer ett varningens finger för Spanien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland