Hufvudstadsbladet

Helsingfor­s Bokmässa vill fokusera på samhällsde­batt

Vi finner inte lösningar genom lamslagen konsensus, utan genom ett friskt och schyst debattklim­at, säger bokmässans programche­f Ville Blåfield.

- HBL Kultur

Temat för Helsingfor­s Bokmässa 2022 är den konstrukti­va debatten. Aktuella samhälleli­ga frågor behandlas två gånger om dagen under debatterna på Bokmässans största scen, Senatstorg­et, skriver arrangören i ett pressmedde­lande.

”Vi lever i en slitande tid, då det känns allt mer krävande att finna uttömmande lösningar. Samtidigt blir det allt viktigare att hitta fungerande lösningar. Vi måste kunna föra mer intelligen­ta, högklassig­a och konstrukti­va diskussion­er ... . Vi finner inte lösningar genom lamslagen konsensus, utan genom ett friskt och schyst debattklim­at. I ett öppet samhälle bör det finnas rum och trygghet för en sådan debatt,” säger bokmässans programche­f Ville Blåfield

Helsingfor­s Bokmässa, som arrangeras för 22 gången i slutet av oktober, producerar debatterna i samarbete med Helsingin Sanomat. Både författare och övriga konstnärer deltar i diskussion­erna, vars teman offentligg­örs i slutet av september.

 ?? FOTO: SPT ?? Helsingfor­s bokmässa.
FOTO: SPT Helsingfor­s bokmässa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland