Hufvudstadsbladet

Tampa Bay har chans på tredje raka NHL-bucklan

Favoritern­a höll för trycket. Tampa Bay besegrade New York Rangers i den sjätte semifinale­n och är klar för Stanley Cup-final – för tredje året i rad.

-

– Det är sådana här matcher som man lever för som barn, säger matchhjält­en Steven Stamkos.

Tampa Bay är ett steg närmare ett Stanley Cup-hattrick. Laget tog hem bucklan både i fjol och året dessförinn­an.

– Vi kan inte slappna av i gamla erfarenhet­er, men självklart använda oss av dem, sade svenska Victor Hedman inför mötet.

Stamkos matchhjält­e

Steven Stamkos två mål mot Rangers på hemmaplan räckte för att säkra finalplats­en i år igen.

– Det var allt som jag trodde det skulle vara och lite till. Att ge oss själva möjlighete­n att spela final tre år i rad är helt otroligt, och att få ha spelat en roll för det i kväll är verkligen som grädde på moset, säger Stamkos enligt AFP.

Stamkos fick in första målet i mitten av andra perioden – ett skott från ena tekningsci­rkeln.

Rangers kvitterade via Frank Vatrano i andra halvan av tredje men bara halvminute­n efter var Stamkos framme igen. Nattens 2–1vinst gav Tampa Bay en vinst med 4–2 i matcher i semifinals­erien – trots att man inledde med två raka förluster.

– Vi kämpade hårt. Jag är stolt över våra killar. Vi gav dem en match varje gång, sammanfatt­ar Rangers-tränaren Gerard Gallant semifinals­erien.

Möter Colorado

Ondrej Palat noteras för assist på Stamkos båda mål och Andrej Vasilevski­j räddade 20 skott. Tampa Bay kan bli första lag att vinna Stanley Cup tre år i rad sedan New York Islanders vann fyra i rad i början av 1980-talet.

I finalen möter man Colorado, med finska stjärnan Mikko Rantanen i spetsen, som obesegrade tog sig igenom sin semifinals­erie mot Edmonton.

Finalserie­n, som liksom alla andra i slutspelet avgörs i bäst av sju, drar i gång i Colorado natten mot torsdag finsk tid.

 ?? FOTO: CHRIS O'MEARA/TT-AP ?? Victor Hedman och hans Tampa Bay har chans på tredje raka Stanley Cuptiteln.
FOTO: CHRIS O'MEARA/TT-AP Victor Hedman och hans Tampa Bay har chans på tredje raka Stanley Cuptiteln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland