Hufvudstadsbladet

Verstappen vann när Ferrari floppade – inga poäng för Bottas

Max Verstappen tog sin femte seger i årets formel 1-VM. För Ferrari fortsätter motgångarn­a, båda förarna tvingades bryta i Baku. Valtteri Bottas fick nöja sig med en elfteplats i loppet.

-

Red Bull-stallet behåller dominansen i formel 1-VM. Trots att kvalresult­atet hade dukat för en FerrariNu framgång får det italienska stallet resa hem från Azerbajdzj­ans GP efter ännu en missräknin­g.

Max Verstappen kunde dra nytta av Ferraris elände och tog hem segern.

– I dag hade vi farten och vi kunde hålla koll på däcken och utmana om ledningen.

– Sedan hade vi lite tur med att några bröt, men oavsett det var bilen snabb i dag, så jag hade kunnat ta ikapp avståndet ändå, hävdar Max Verstappen i segerinter­vjun i Viaplay.

Leclercs motorprobl­em

Ferrari har hela säsongen fartmässig­t kunnat mäta sig med rivalerna i Red Bull i kvalen, men inte fått till det lika bra på tävling.

stod Ferraris Charles Leclerc i första led när bilarna släpptes iväg, men var för långsam från startlinje­n och tappade tätpositio­nen direkt till Red Bulls Sergio Perez.

Leclerc fick sedan bryta 20 varv in i loppet med motorprobl­em och rök bolmande ur bilen.

– Vi hade 12–13 sekunder ner till Max och jag hade kontroll. Det är många poäng som går förlorade – igen, säger en besviken Leclerc till Viaplay.

Finländare­n Valtteri Bottas hade problem med farten från start till mål och kunde inte utöka sitt poängkonto då han slutade elva i tävlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland