Hufvudstadsbladet

Polisen tar Twitter till hjälp i sin kommunikat­ion om passköer

Helsingfor­spolisen tar till nya metoder för att jämna ut passköerna — nu börjar polisen skriva dagliga inlägg på Twitter där man berättar hur lång kön vid polisstati­onen i Böle är.

- Petra Miettinen petra.miettinen@hbl.fi

"Vi har noterat att längden på passkön varierar från dag till dag, och också under dagens lopp. För att förbättra vår kommunikat­ion i realtid kommer vi i sommar att skriva dagliga inlägg på Twitter där vi meddelar hur lång passkön är".

Vidare skriver polisen att den inte kan spå i framtiden och säga vilka dagar passkön kommer att vara kortare, men man kan berätta om nuläget i realtid en gång om dagen.

Polisinrät­tningen är också redo att jobba extra för att beta av kön och möjliggöra att flera personer kan lämna in sin passansöka­n. Det här jobbet startar med ett par dagars varsel, eller redan på onsdagen den 15 juni. Då är det kvällsöppe­t vid polisstati­onen i Böle fram till klockan 21.

Senast hade polisstati­onen i Böle kvällsöppe­t en vardagskvä­ll i april och då utfärdade man närmare 500 pass, vilket är nästan lika många som under en lördag.

– Det var ett lyckat försök, och därför ville vi igen erbjuda längre öppettider. När situatione­n tillåter försöker vi ha kvällsöppe­t också i fortsättni­ngen, säger överkommis­sarie Pekka Kallio i pressmedde­landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland