Hufvudstadsbladet

Nu är Haglund Veritas vd på riktigt

I går tillträdde Carl Haglund officiellt posten som vd för pensionsbo­laget Veritas. Han har slutfört den introdukti­onsperiod som startade i oktober.

- Patrik Harald patrik.harald@hbl.fi

I juli har det gått ett år sedan Carl Haglund utsågs till vd för pensionsfö­rsäkringsb­olaget Veritas, efter Carl Pettersson som gick över till motsvarand­e tjänst inom konkurrent­en Elo. I oktober började Haglund jobba på Veritas, men enligt praxis i branschen måste han först genomgå en introdukti­onsperiod, eftersom lagen kräver att vd:n har god kännedom om verksamhet­en.

Under introdukti­onsperiode­n har Haglund dock redan varit medlem av Veritas ledningsgr­upp.

Finansinsp­ektionen, som är den myndighet som övervakar bankoch försäkring­sbranschen, har nyligen bedömt Haglunds kunnande och konstatera­t att han uppfyller kraven för vd-posten.

Under Haglunds introdukti­onsperiod har Veritas ekonomidir­ektör Tommy Sandås fungerat som tf vd. Sandås fortsätter nu som ekonomidir­ektör och vice vd.

Till Veritas kom Carl Haglund närmast från konsultför­etaget Accenture. Dessförinn­an var han vd för det kinesiska energibola­get Kaidis finländska dotterbola­g. Haglund är också tidigare SFP-ordförande och har varit både försvarsmi­nister och Europaparl­amentarike­r.

Veritas, med huvudkonto­r i Åbo, är fjärde störst av de finländska pensionsfö­rsäkringsb­olagen. Bolaget är klart mindre än jättarna Varma, Ilmarinen och Elo, både räknat i antal kunder och förvaltat kapital.

 ?? FOTO: ILKKA SAASTAMOIN­EN / VERITAS ?? Carl Haglund, född 1979, kom till Veritas från konsultbol­aget Accenture. Tidigare har han bland annat varit SFP-ordförande, försvarsmi­nister och Europaparl­amentarike­r.
FOTO: ILKKA SAASTAMOIN­EN / VERITAS Carl Haglund, född 1979, kom till Veritas från konsultbol­aget Accenture. Tidigare har han bland annat varit SFP-ordförande, försvarsmi­nister och Europaparl­amentarike­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland