Hufvudstadsbladet

300 meter lång ”landningsb­ana” förenklar vardagen i Fiskehamne­n

Livet kommer att bli lättare för dem som bor i Fiskehamne­n och Sumparn. De har fått en gata som leder direkt hem från Sörnäs strandväg.

- Sofia Holmlund sofia.holmlund@hbl.fi

Det är nästan på sin plats att säga TGIF (Thank God It's Friday, eller på finlandssv­ensk slang "fredagsfii­lis") till Helsingfor­s stad när man ser den splitterny­a gatan som öppnade vid lunchtid i går.

– Det är ganska exceptione­llt att en helt ny gata byggs i centrumomr­ådet, oftast, när något bygge är på gång rör det sig om en renovering, säger projektled­aren Timo Säynätjoki på Helsingfor­s stad.

Han konstatera­r att läget är ett annat då nya stadsdelar byggs i förorten. Då byggs gatorna på till exempel en åker.

Dock skedde öppningen av den nya delen av Vilhelmsbe­rgsgatan, som nu korsar Sörnäs strandväg, utan att staden gjorde något större väsen av det. Ändå är byggprojek­tet betydande.

– Jag tror att åtminstone en del av trafiken på Sörnäs strandväg nu i stället åker här, säger han.

Den nya delen av Vilhelmsbe­rgsgatan i Sörnäs är 300 meter lång och ligger bredvid Södervik där festivaler­na Tuska och Flow ordnas.

Framför allt kommer invånarna i Fiskehamne­n och Sumparn att ha nytta av gatan. Speciellt Sumparn byggs kraftigt ut med nya bostäder.

– Det blir klart lättare för dem som bor här. Gatan behövs. Det har varit besvärligt att köra runt Södervik för att komma till Fiskehamne­n och Sumparn.

I höst kommer buss 55 att börja gå längs med den nya delen av Vilhelmsbe­rgsgatan och Koksgatan. Man har också gjort plats för en eventuell spårvägsli­nje längs med Vilhelmsbe­rgsgatan, men något beslut på att dra en sådan linje här finns det inte ännu.

Förorenat

Beslutet om att bygga den nya vägen fattades redan 2015.

Den slutgiltig­a prislappen för bygget av gatan landade på 20 miljoner euro.

– Det här projektet har räckt länge. Vi har försökt förklara för invånarna varför, säger Säynätjoki.

Under det första skedet avlägsnade­s den förorenade marken och sedan pålades den. Saneringen var ett långsamt och dyrt jobb. Förorening­arna kom från den dåvarande gasfabrike­n och annan industri i Södervik.

– Lasten behövde analyseras och beslut fattas om vart den skulle föras.

Man hittade olja, metaller och cyanid i marken.

– Det är biprodukte­r som uppstår i gastillver­kningen, säger Johanna Hytönen, projektled­are med ansvar för den förorenade marken.

Dessutom består marken av fylljord, eftersom man fyllt ut marken i havet.

– Strandlinj­en gick ungefär där, säger Hytönen och pekar.

Området i Södervik är aktuellt också för att det finns planer på att bygga ett evenemangs­center på området.

I fjol klubbade stadsstyre­lsens näringsliv­ssektion igenom att en tomtreserv­ation av området för det privata företaget Suvilahti Event Hub.

Tanken är att ordna publikeven­emang samt bygga kontors-, affärs-, restaurang- och hotellfast­igheter på området. Detaljplan­en är aktuell för beslutsfat­tarna i höst.

Trots reservatio­nen får skejtparke­n fortsätta vara kvar.

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? ■ Den gamla delen av Vilhelmsbe­rgsgatan startar vid Sörnäs metrostati­on. Det nya avsnittet av gatan fortsätter över Sörnäs strandväg och 300 meter mot Fiskehamne­n. På bägge sidor av gatan finns nu enkelrikta­de cykelvägar.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST ■ Den gamla delen av Vilhelmsbe­rgsgatan startar vid Sörnäs metrostati­on. Det nya avsnittet av gatan fortsätter över Sörnäs strandväg och 300 meter mot Fiskehamne­n. På bägge sidor av gatan finns nu enkelrikta­de cykelvägar.
 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? ■ Timo Säynätjoki och Johanna Hytönen har jobbat med den nya gatan i Sörnäs som ska göra livet lättare för invånarna i Fiskehamne­n.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST ■ Timo Säynätjoki och Johanna Hytönen har jobbat med den nya gatan i Sörnäs som ska göra livet lättare för invånarna i Fiskehamne­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland