Hufvudstadsbladet

Honka orsakade KuPS första förlust

Esbolaget Honka hör till ligans stora utropsteck­en så här långt denna säsong. Tränare Vesa Vasara och hans stab har skapat en bra flow i lagets spel. Honka besegrade KuPS med 2-0. För KuPS var förlusten den första i ligan på över ett år.

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

Där Honka under ett par tidigare säsonger stått för en väldigt långsam, statisk och stundtals sövande bollkontro­llsfotboll är laget ett helt annat nu. Laget vänder spelet snabbt och går på djupet på ett helt annat sätt.

KuPS kom till byggställn­ingarna i Hagalund utan en enda förlust i ligan på mer än ett år. Och kanske att gästerna inte riktigt var på alerten inlednings­vis. Diogo Tomas slog bort en enkel boll och tre snabba passningar i djupled senare var

Agon Sadiku igenom. Anfallaren placerade kyligt in 1-0.

Fyra minuter senare gjorde Honka 2-0 på en inövad hörnvarian­t som ställde KuPS helt. Henri Aalto skarvade bollen till Rui Modesto som enkelt kunde placera in 2-0 vid bortre stolpen.

Efter 2-0 tog KuPS tag i spelet och inledde en intensiv jakt på reducering. Ett par jättelägen skapade laget med Maksim Rudakov var utmärkt mellan Honkas stolpar.

Då Daniel Carrillo åkte ut med 20 minuter kvar blev uppförsbac­ken för tuff för KuPS. Förlusten var den första i ligan för laget sedan 29 maj i fjol.

HJK tog inte chansen

KuPS förlust gav HJK att ta över ledningen i tabellen. HJK, som i veckan fick dåliga nyheter, då Valtteri Moren och Roope Riski skador är så allvarliga att båda missar resten av säsongen.

AC Oulu spelade snålt, smart, tufft och hade också marginaler­na och domsluten på sin sida.

Bojan Radulovic drog på sig ett gult kort då han protestera­de vilt då Rafinha på basis av tv-bilderna verkade ha rivit ner AIK-lånet. Domare Joni Hyytiä friade och lite senare var Radulovic inblandad i en matchavgör­ande incident i andra ändan av planen. En lätt touch på AC Oulu-spelare innebar straff och ett andra gult kort. En tämligen lättdömd straff som Michael Lopez förvaltade.

HJK pressade på för en kvittering också med en man mindre man Calum Ward var omutlig i gästernas mål. 1-0 till AC Oulu.

— Vet inte om straffen var lättdömd eller inte. Vi försvarade dåligt och de spelade bra. AC Oulu förtjänade segern, säger Jukka Raitala i HJK till Ruutu.

Vi försvarade dåligt och de spelade bra. AC Oulu förtjänade segern. Jukka Raitala

HJK

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI ?? Rui Modesto gjorde mål för Honka medan Daniel Carrillo åkte ut.
FOTO: LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI Rui Modesto gjorde mål för Honka medan Daniel Carrillo åkte ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland