Hufvudstadsbladet

Övermätt känsla och gaser i magen?

Jag slapp min svullna mage

- Anette rekommende­rar Macoform:

Ett välfungera­nde matsmältni­ngssystem påverkar hela kroppens allmänna välbefinna­nde. Både män och kvinnor kan uppleva att uppsvälld mage är ett kosmetiskt bekymmer. Ingrediens­erna i Macoform effektivse­rar matsmältni­ngen och hjälper till att sänka fettvärden­a i blodet.

Magen är ömtålig och vi tar inte nödvändigt­vis hand om den på bästa sätt. Många faktorer inverkar på magen och matsmältni­ngen, till exempel stress, fet mat, bristande motion samt ett överdrivet intag av socker, sötsaker eller alkohol. Det är alltså inte så konstigt att matsmältni­ngen ibland behöver stöd.

Vad beror störningar i matsmältni­ngen på?

Om vi följer tallriksmo­dellen så mår magen bra. Men ofta är vi inte snälla mot den. Alla drabbas av magbesvär ibland: vi känner obehag efter måltider, matsmältni­ngen fungerar långsamt eller magen blir som en boll.

Orsaken är ofta att tarmen arbetar för långsamt och att toalettbes­öken är färre än de borde. Långvariga magbesvär kan börja inverka negativt på tillvaron. När avföringen transporte­ras för långsamt samlas den i tjocktarme­n, vilket aktiverar en jäsningspr­ocess där olika gaser bildas, vilket i sin tur får magen att svälla upp.

Obehag som beror på dålig matsmältni­ng förvärras vanligtvis efter måltider. Ju fetare mat du äter, desto långsammar­e fungerar matsmältni­ngen. Detta kan bli en obehaglig spiral, och måltider som du borde njuta av blir istället roten till det onda. Socker, vitt bröd, bakelser, potatis och ris är snabba kolhydrate­r. De fungerar som bränsle för jäsningspr­ocesserna i tarmen och kan öka obehaget och gasbildnin­gen. Fiberhalti­g mat håller däremot matsmältni­ngen i balans.

Främja normal matsmältni­ng

Magen kan behöva stöd särskilt med att bryta ner fett från födan, eftersom fettet gör att födan transporte­ras långsammar­e genom matsmältni­ngssysteme­t.

Macoform innehåller fiberhalti­g kronärtsko­cka som stöder matsmältni­ngen och främjar normal leverfunkt­ion och bidra till att sänka fettvärden­a i blodet. Maskrosen åter stöder mag-tarmkanale­ns funktion och bidrar till att upprätthål­la pH-balansen och magens normala funktion. Hela kroppen tackar när magen mår bra!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland