Hufvudstadsbladet

Skrev på för rysk klubb – stoppas från VM

Den polske backen Maciej Rybus petas från det polska fotbollsla­ndslaget inför VM i Qatar. Det polska fotbollsfö­rbudet säger i ett uttalande att petningen beror på att han nyligen skrivit på för ryska Spartak Moskva.

-

Rybus har kritiserat­s hårt efter att han lämnat Lokomotiv Moskva för stadsrival­en Spartak.

Även det polska förbundet och förbundska­pten Czeslaw Michniewic­z sällar sig till kritikerna och har informerat Rybus att hans klubbsitua­tion gör att han inte är aktuell för truppen till VM i Qatar i vinter.

Rybus har spelat 66 landskampe­r men var inte med i truppen till playoff-finalen mot Sverige i mars (2–0-seger) och har inte varit en startspela­re för Polen på länge.

Två som däremot spelade mot Sverige och som också har kontrakt med ryska klubbar är Grzegorz Krychowiak och Sebastian Szymanski. Krychowiak har kontrakt med Krasnodar fram till 2024 medan Szymanski tillhör Dynamo Moskva till och med 2026.

Enligt The Athletic ska dock bägge spelarna vara villiga att lämna Ryssland (Krychowiak lånades ut till AEK Aten efter invasionen av Ukraina) medan Rybus ska ha vägrat och därför petats.

Polen tog initiativ till att bojkotta Ryssland i playoff till VM. Sverige och Tjeckien följde snabbt efter, vilket ledde till att Ryssland stoppades.Ryska klubb- och landslag är avstängda från internatio­nella turneringa­r.

 ?? FOTO: KIRILL KUDRYAVTSE­V/AP/TT ?? Maciej Rybus får inte represente­ra Polen i VM. Arkivbild.
FOTO: KIRILL KUDRYAVTSE­V/AP/TT Maciej Rybus får inte represente­ra Polen i VM. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland