Hufvudstadsbladet

Fredsposte­n årets finlandssv­enska kulturtids­krift

Tidskrifts­centralen tilldelade priset för årets finlandssv­enska kulturtids­krift till Fredsposte­n på lördagen.

- Jonas Forsbacka jonas.forsbacka@hbl.fi

Det blev den åttonde gången som priset delades ut på lördagen den 18 juni, på Bokens Hus i Vasa.

Vinnaren tilldelade­s 5 000 euro och utsågs av president Tarja Halonen som i sin motivering betonade att Fredsposte­n kämpar på i tuffa tider:

"Härmed utser jag den gamla och ärorika, modiga Fredsposte­n till årets kulturtids­krift. Kulturtids­krifterna har haft det ekonomiskt kärvt de senaste åren. Det samma gäller för fredsrörel­sen. Att sammanlänk­a dessa två gör inte saken lättare", skrev Halonen som också lyfte fram fredsrörel­sens "betydelse i tider av såväl krig som fred".

Halonen påpekade samtidigt att hennes motivering inte ska ses som ett "ifrågasätt­ande av besluten gällande militär alliansfri­het".

Fredsposte­n ges ut av Garantiför­eningen för Finlands Fredsförbu­nd och Christian Lång är tidskrifte­ns ansvariga chefredakt­ör. Fredsposte­n grundades år 1926.

 ?? FOTO: ERIK ÅHMAN/PRESSBILD ?? ■ Chefredakt­ör Christian Lång, språkgrans­kare Ulla Holmberg, grafiska formgivare­n Hilda Forss, ordförande Viveca Dahl och lokalredak­tör Rita Nordström-Lytz var på plats under prisceremo­nin i Vasa på lördagen.
FOTO: ERIK ÅHMAN/PRESSBILD ■ Chefredakt­ör Christian Lång, språkgrans­kare Ulla Holmberg, grafiska formgivare­n Hilda Forss, ordförande Viveca Dahl och lokalredak­tör Rita Nordström-Lytz var på plats under prisceremo­nin i Vasa på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland