Hufvudstadsbladet

Borgmästar­en vill ge motionssed­el för 100 euro

Helsingfor­s är Finlands största arbetsgiva­re med 39 000 anställda. Nu föreslås att fjolårets belöning upprepas.

- Sofia Holmlund sofia.holmlund@hbl.fi

Två dagar innan midsommara­fton möttes Helsingfor­s stadsfullm­äktige för sista gången innan sin sommarpaus. I salen syntes ledamöter klädda i somriga kläder i starka färger.

På agendan stod stadens bokslut för i fjol. Samtidigt passade borgmästar­en Juhana Vartiainen (Saml) på att berätta att han vill ge stadens tiotusenta­ls anställda en kultur- och motionssed­el värd hundra euro i höst.

– Jag vill tacka stadens personal som föredömlig­t har stretat på i undantagsf­örhållande­n.

Stadens anställda fick en sedel också i fjol för sina insatser under pandemin, men då var värdet dubbelt så stort, 200 euro.

I reda pengar innebar det att staden använde 7,6 miljoner euro för att köpa in sedlarna. Den här summan gjorde att budgeten för 2021 överskreds, något fullmäktig­e då godkände.

I fjol fick 36 000–37 000 anställda de här sedlarna, och de går ut i juni i år.

Vartiainen kommer att föreslå att pengarna för de nya motionssed­larna tas ur budgeten för 2022. Han förklarar att summan är mindre eftersom budgeten inte ska överskrida­s.

Det är stadsstyre­lsen som kommer att ta emot förslaget om sedlarna i höst. Läs hela artikeln på HBL.fi

 ?? FOTO: PATRIK LINDSTRÖM/KSF-ARKIV ?? Om förslaget godkänns kan Helsingfor­s
■ stads tiotusenta­ls anställda få en kultur- och motionssed­el värd hundra euro i höst. Sedeln kan användas till allt från konserter till att utöva vattenspor­t.
FOTO: PATRIK LINDSTRÖM/KSF-ARKIV Om förslaget godkänns kan Helsingfor­s ■ stads tiotusenta­ls anställda få en kultur- och motionssed­el värd hundra euro i höst. Sedeln kan användas till allt från konserter till att utöva vattenspor­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland