Hufvudstadsbladet

Många polisuppdr­ag under midsommare­n – äldre man drunknade i Pargas

Polisen har haft ett flertal uppdrag på olika håll i landet under midsommarh­elgen. Uppdragen har huvudsakli­gen handlat om rattfyller­i och störande beteende. Åtminstone fem personer har drunknat.

- Nyheter HBL nyheter.hbl@ksfmedia.fi

Polisen och räddningst­jänsten har haft en hel del uppdrag under midsommarh­elgen. På olika håll i landet har man bland annat övervakat trafiken längs med vägarna och stoppat ett antal rattfyller­ister. Också ett flertal fall av fylleri i sjötrafik har inträffat under midsommarh­elgen. Dessutom har polisen larmats om många fall av störande beteende och bråk.

Polisen i Västra Nyland meddelade på Twitter på söndagen att man haft ungefär lika många uppdrag som under en medelmåtti­gt livlig helg. I ett pressmedde­lande uppger polisen i Västra Nyland att de allra flesta uppdragen under midsommare­n handlat om berusade personer, störande beteende och olika trafikrela­terade uppdrag. Förutom trafikförs­eelser säger polisen att olika brott mot liv och hälsa varit vanliga under midsommarh­elgen.

Västra Finlands sjöbevakni­ngssektion meddelade på söndagen på Twitter att man haft sammanlagt 15 uppdrag under det senaste dygnet. Sektionen hade också hjälpt till andra myndighete­r med fem olika uppdrag.

Polisen i Österbotte­n meddelar på söndagen att man haft bråttom under midsommare­n. Bland annat hade en man hotat en polispatru­ll med yxa i Karleby.

Drunknings­olyckor

Uleåborgsp­olisen meddelade på fredagskvä­llen att en man hittats död vid vattnet i Ristijärvi i Kajanaland tidigare under kvällen. Mannen misstänks ha drabbats av en sjukdomsat­tack.

En annan man bekräftade­s ha drunknat i Kalajoki i Norra Österbotte­n under fredagen. Polisen fick larm om en båt där det fanns olika ägodelar ombord, men inga personer syntes till. Räddningst­jänsten, polisen och gränsbevak­ningsväsen­det fann tecken på att någon kunde ha hamnat i vattnet. Den frivilliga räddningst­jänsten Vapepa deltog också i uppdraget. Vapepas båt hittade den försvunna båtföraren under lördagseft­ermiddagen. Den drunknade låg i vattnet i närheten av den plats där båten hittades.

Räddningsv­erket i Mellersta Finland meddelade att en man drunknat i Laukas under fredagskvä­llen.

Östra Finlands polisinrät­tning meddelade under lördagskvä­llen att en man hittades drunknad i Koljonvirt­a i Övre Savolax. Personen hade drunknat cirka 18 meter från stranden. Polisen utreder fallet som utredande av dödsorsak.

På söndagen meddelade polisen i Sydvästra Finland att en 69 år gammal man drunknat på en badstrand i Pargas. Polisen utreder fallet som utredande av dödsorsak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland