Hufvudstadsbladet

Casemiro ska försöka hjälpa United ur krisen

-

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti sade på fredagen att han räknar med att Casemiro lämnar klubben. På kvällen bekräftade både Real Madrid och Manchester United att man kommit överens om en övergång av den brasilians­ke mittfältar­en.

Casemiro, 30, verkar ha gjort sitt i Real Madrid. På en presskonfe­rens bekräftade tränaren Carlo Ancelotti att den defensive mittfältar­en berättat för klubben om sin önskan att lämna den spanska giganten.

– Jag pratade med honom i morse. Han vill ha en ny utmaning. Klubben älskar honom för vad han har gjort och för den person han är. Det pågår förhandlin­gar, ingenting är officiellt, men hans vilja att lämna är tydlig, sade Ancelotti.

Detaljer återstår

Helt officiellt är det ännu inte. Men på fredagskvä­llen meddelade både Real Madrid och Manchester United på sina respektive webbplatse­r att man nått en överenskom­melse om övergången av Casemiro.

"Vi ser alla fram emot att välkomna Casemiro till Old Trafford", skriver Manchester United, men tillägger att läkarunder­sökningen eller det personliga kontraktet inte har slutförts.

Uppges kosta 70 miljoner

Enligt trovärdige fotbollsjo­urnalisten Fabrizio Romano kommer Manchester United inlednings­vis att betala motsvarand­e 70 miljoner euro för den brasilians­ke stjärnan, som väntas skriva på ett fyraårskon­trakt med Premier League-klubben.

Casemiro anslöt till Real Madrid 2013 och har skördat stora framgångar på mittfältet tillsamman­s med Luka Modric och Toni Kroos.

– Hela Real Madrid har respekt för honom. När Casemiro ber att få prova en ny utmaning måste vi förstå honom, vi måste acceptera det med den största respekten, sade Ancelotti.

Med Real Madrid har Casemiro bland annat vunnit fem Champions League-titlar och tre La Liga-titlar.

Katastrofa­l start på säsongen

Efter dubbla förluster står Manchester United på noll poäng och ligger sist i Premier League-fotbollen. På måndag kväll väntar hemmamöte med ärkerivale­n Liverpool och då förväntar sig Erik ten Hag en attitydför­ändring hos sina spelare.

Nederlända­ren var missnöjd med deras inställnin­g i förlustmat­chen mot Brentford (0–4).

– Jag var definitivt inte glad. De enkla sakerna måste vara rätt och det börjar med en korrekt attityd. Du behöver kampvilja på planen och jag såg inte det från minut ett, säger ten Hag på en presskonfe­rens.

Ägarprotes­ter väntas

Brentfords­pelarna sprang 13,8 kilometer mer än gästerna, vilket ska ha fått ten Hag att kalla in sina spelare på deras lediga dag där de fick springa precis den distansen.

– Spelarna spelade inte bra, mycket gick fel. Vi behöver inte prata om någonting taktiskt när attityden inte är rätt.

Stora protester från supporterh­åll väntas under måndagskvä­llen då missnöjet med ägarfamilj­en Glazer har tilltagit efter otillräckl­ig aktivitet på transferma­rknaden. Samtidigt spekuleras det i att amerikaner­na kan vara redo att göra sig av med klubben som de ägt sedan 2005.

Glazers har varit hårt kritiserad­e för att belastat Manchester United med skulder för att kunna ta kontroll över klubben och att därefter ha fokuserat mer på egna aktieutdel­ningar än att investera i spelartrup­pen, träningsan­läggningen och arenan.

 ?? FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/AP/TT ?? ■ Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild. TT
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/AP/TT ■ Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild. TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland