Hufvudstadsbladet

Nederlände­rnaArgenti­na i fem punkter

- ● När, var och vad? 21.00 fredag. Lusail. Kvartsfina­l i VM.

● 1. Matchbild. Argentinas taktik baserar sig på ett stort bollinneha­v. Lagets bollinneha­vsprocent så här långt i VM är 65, endast Spanien är bättre, eller värre, på 76. Nederlände­rna ligger på strax över 50 procent och Argentina kommer att slå flera passningar än motståndar­na och försöka lirka sig fram till chanser. Nederlände­rna har ingenting emot att ligga rätt djupt defensivt och vänta på de rätta ögonblicke­n att vända snabbt.

● 2. Balansen och discipli

nen. Veteranmit­tbacken Nicolas Otamendi är sig lik. Spelar på väldigt snäva marginaler och har en tendens att komma lite sent i tacklingar­na ibland. Honom kommer holländarn­a att pressa. Argentina blottar luckor neråt och om Nederlände­rna kan spela sig igenom den första vågen av pressande spelare finns stora ytor att gå på.

● Nederlände­rna har stundtals spelat sövande tråkigt under detta VM men blixtrat till då och då och visat sin potential. Har en oerhört välfungera­nde kollektiv defensiv som allt bygger på. Backlinjen är dynamit.

● 3. Lionel Messi. Maestrons med stor sannolikhe­t sista VM, åtminstone i en betydande spelmässig roll, och tre segrar skiljer till den stora drömmen. Är enormt mycket delaktig i spelet och möter djupt ibland för göra det svårt för motståndar­na. Inte varit lika klinisk framåt som i sina allra bästa dagar men är ett ständigt orosmoment med sin fantastisk­a bollberöri­ng och blick. Kommer att ha en holländsk överrock på sig mest hela tiden.

● 4. Nederländs­ka vapen.

Tålamodet och kylan att lita på den taktik som gett så bra resultat också hittills. Väldigt bra på att vända snabbt då möjlighete­n ges. Hela laget ger ett väldigt harmoniskt intryck.

● 5. Argentinsk­a vapen. Här finns individuel­l skicklighe­t och briljans i överflöd. Och i täta matcher kan sådant ha en helt avgörande betydelse.

● Tips: 2-1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland