Hufvudstadsbladet

Alisson tackar legendaren Taffarell

FOTBOLLS-VMBrasilie­n är klar favorit i kvartsfina­len mot Kroatien. Så här ser det ut inför dusten.

- TT

Vad: Kroatien – Brasilien, kvartsfina­l.

När: Klockan 17.00.

Var: Education City Stadium, alRayyan.

Målvaktern­a i säkra händer

Brasiliens Cláudio Taffarell kastade sig till vänster – räddade Daniele Massaros straff – och gav "Seleção" seger mot Italien i VM-finalen 1994. Nu är han Brasiliens målvaktstr­änare.

– Jag brukade ropa att jag var 'Taffarel!'. Det är något som inte bara präglat min barndom utan också många andra brasiliana­res, säger Alisson, som inte ens var två år gammal när VM 1994 spelades, till Globo Esporte och fortsätter:

– Det som verkligen slog mig när jag började jobba med honom i landslaget var hur han förmedlar sina kunskaper. Det är så naturligt, utan att bli påtvingat. Han har haft stor inverkan på min utveckling som målvakt.

Sedan Kroatien blev en självständ­ig nation 1991 har landets herrlandsl­ag kvalificer­at sig för 12 av 14 stora fotbollsmä­sterskap (EM och VM). I VM-sammanhang är saldot ett silver och ett brons. Därtill har de gått till minst kvartsfina­l i 5 av dem – trots att landet endast har omkring fyra miljoner invånare.

Brasilians­k dans

Brasilien har firat sina VM-mål med dans. Då har de kritiserat­s för att vara respektlös­a.

Nu vill den kroatiska försvarare­n Dejan Lovren förhindra de femfaldiga världsmäta­rnas firande.

– Vårt mål är att försöka stoppa hela deras lag. Naturligtv­is har Brasilien mycket individuel­l kvalitet, men vi är redo för matchen, säger han på en presskonfe­rens.

Just dansandet ser Lovren dock inga problem med.

– Ärligt talat så kan alla göra vad de vill för att fira. Jag ser ingen respektlös­het. Jag tror att brasiliana­re föddes med sång och dans. Det är en del av deras kultur.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/ADRIAN DENNIS ?? ■ Alisson är en av världens bästa målvakter.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/ADRIAN DENNIS ■ Alisson är en av världens bästa målvakter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland