Hufvudstadsbladet

Ungdomar stoppade knivmannen i Göteborg

-

En flicka i tioårsålde­rn befann sig i Brunnspark­en i Göteborg med sin mormor och morfar när en man i 35-årsåldern knivhögg henne i magen. Mormodern skadades när hon skyddade flickan. Förbipasse­rande ungdomar ska ha ingripit och stoppat mannen som nu är gripen.

Polisen har fortfarand­e inga uppgifter om mannens motiv till attacken, som inträffade vid halv ett på torsdagsef­termiddage­n i centrala Göteborg.

– Mannen greps väldigt fort, det var många som reagerade i samband med att attacken skedde, bland annat flickans mormor som kom till undsättnin­g, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg till TT.

Flickan fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi har fått uppgifter från sjukhuset om att flickans hälsotills­tånd är allvarligt men stabilt, säger Fuxborg.

Misstänks för två mordförsök

Mormodern, en kvinna i 65-årsåldern, fick avvärjning­sskador i samband med attacken, däribland en knivskada på en underarm.

– Förbipasse­rande ungdomar ska enligt uppgifter ha fått ner gärningsma­nnen på marken, även vakter och ordningsva­kter ingrep. Sedan fanns där också en ledig polis som ingrep, säger Fuxborg.

Mannen misstänks för mordförsök på två personer. Polisen har inga uppgifter om en eventuell koppling mellan mannen och flickan eller hennes anhöriga. Det finns heller inga terrormiss­tankar.

– Inget sådant. Men som sagt vet vi inte alls motivet, säger Fuxborg.

Många vittnen på platsen

Många personer befann sig på platsen i samband med attacken.

– Vi har börjat hålla förhör med vittnen, det är många som har bevittnat det som hänt, säger Fuxborg.

Gärningsma­nnen ska ha använt en kniv, enligt polisen, men det finns inga andra detaljer om vapnet eller om det exakta händelsefö­rloppet.

Polisen kommer att hålla förhör med den gripne mannen. I nuläget finns ingen misstanke om flera gärningsmä­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland