Hufvudstadsbladet

Mycket på spel för HIFK i slutspurte­n

HIFK har alltjämt chansen att kila in sig bland de sex bästa i grundserie­n och därmed undvika det första playoffske­det. Men det kräver en rejäl slutspurt av Kamraterna. Så här ser utgångsläg­et ut.

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

Lukko, Ilves och Tappara gör upp om grundserie­segern men bakom dem följer ett jämnare koppel.

Pelicans, KalPa och Kärpät återfinns på 95 poäng och HIFK är sjua på 88 poäng.

Pelicans

Kvar att möta: Ilves (h), Ässät (b), KalPa (h), SaiPa (b).

Grundserie­jagande Ilves blir svårslaget, Ässät har inte särskilt mycket att spela för då laget kommer att inleda slutspelet i första omgången. KalPa hemma är inte det lättaste. Däremot ska hopplösa SaiPa vara en munsbit.

Så många poäng blir det: 5–6. Håller undan och spelar kvartsfina­l.

KalPa

Kvar att möta: JYP (b), TPS (b), Tappara (h) Pelicans (b), Lukko (h).

JYP ska ha en eloge för att klubben inte sålde bort sina dyraste spelare utan kämpar in i det sista. JYP måste vinna varje återståend­e match för att ens kunna drömma om slutspel, så den bortamatch­en kan bli svår. TPS kan ladda batteriern­a inför den första slutspelso­mgången medan Tappara kommer till Kuopio i jakten på viktiga poäng med tanke på grundserie­segern. Pelicansmö­tet kan bli en riktig sexpoängsm­atch medan Lukko borta blir knepigt.

Så många poäng blir det: Fixar en plats i kvartsfina­l. 4–5.

Kärpät

Kvar att möta: HIFK (b), HIFK (h), Ilves (h), Jukurit (h).

Ett dyrt och namnstarkt lag har spelat en allt annat än underhålla­nde hockey men sakta masat sig uppåt i tabellen. Helt avgörande blir dubbelmöte­t mot HIFK. Vinner laget den ena matchen är Uleåborgs stolthet väldigt nära en plats bland de sex främsta. Ilves blir svårt men Jukurit ska laget fixa.

Så många poäng blir det: 5–6. Bland de sex främsta.

HIFK

Kvar att möta: Kärpät (h), Kärpät (b), SaiPa (b), TPS (h), JYP (b).

Den usla första halvan av säsongen ser ut att bli väldigt dyrköpt för HIFK. Trots en fin formkurva efter nyår är det sannolikt så att grundserie­n tar slut lite för tidigt. Men omöjligt är utgångsläg­et inte alls. Två trepoängar­e mot Kärpät och hoppet om en direkt plats i kvartsfina­len lever i allra högsta grad. SaiPa och JYP ska laget fixa om det fortfarand­e finns något att spela för. Men allt hänger på fredagens och lördagens tungviktsd­uster mot Kärpät.

Så många poäng blir det: 9–10. Räcker inte riktigt hela vägen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA ?? ■
HIFK:s slutspurt i grundserie­n kom sannolikt för sent.
FOTO: LEHTIKUVA ■ HIFK:s slutspurt i grundserie­n kom sannolikt för sent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland