Hufvudstadsbladet

Florida vann andra raka semifinale­n

ISHOCKEY Florida tog andra raka borta mot Carolina i NHL-ishockeyns slutspel. Även den här gången krävdes förlängnin­g.

-

Till skillnad från förra maratonmat­chen krävdes det inte ens två minuter, innan Matthew Tkachuk satte den avgörande pucken.

– Jag tänkte tanken att det kunde bli en lång match igen, säger Floridas Sam Bennett.

Trenden med jämna semifinalm­öten i ishockeyns Stanley Cup håller i sig. Inte heller den tredje semifinale­n kunde avgöras under ordinarie matchtid.

Carolina och Florida gjorde varsitt mål, av Jalen Chatfield respektive Aleksander Barkov, vars mål var en riktig godbit, i första respektive andra perioden. Mer än så blev det inte, och när tredje perioden blåstes av var ställninge­n alltså 1–1.

Den första Stanley Cup-semifinale­n mellan Carolina och Florida blev en utdragen nattrysare. Efter nästan fyra förlängnin­gsperioder tog den sjätte längsta NHL-matchen i historien slut när Florida sköt 3–2.

"Vi var redo"

Nu slapp publik och spelare genomlida ytterligar­e en utdragen nagelbitar­e. I andra minuten i första förlängnin­gsperioden avgjorde Matthew Tkachuk för Florida. Därmed har Florida kopplat ett litet grepp med en 2–0-ledning i bäst av sju.

– Det är två lag som är beslutsamm­a att göra det rätta, och att nöta på och spela på rätt sätt för att få det gjort. Vi var redo att spela länge om det skulle behövas, men som tur var fick vi det avgjort tidigt, säger Bennett.

Efter den utdragna första matchen var det en kamp för spelarna att hinna återhämta sig tillräckli­gt inför nästa match. Båda lagen har försökt att få maximal vila och ställt in fredagens och lördagens träningar.

Florida nästa

Efter två bortamatch­er är det dags för Florida att spela på hemmaplan, då matchserie­n flyttar hem till Sunrise utanför Fort Lauderdale. Matthew Tkachuk tror på hög stämning.

– Det har blivit bättre och bättre. Första rundan mot Boston var fantastisk­t, och mot Toronto var ännu bättre. Så jag är säker på att det blir något som jag aldrig upplevt tidigare, säger han.

 ?? FOTO: KARL B DEBLAKER/AP-TT ?? ■
Floridas Marc Staal.
FOTO: KARL B DEBLAKER/AP-TT ■ Floridas Marc Staal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland