Joogaa kaikille

Osaat kyllä joogata

14. luku

- Kirjoittaj­a: Kathryn Budig

Muiden kunnioituk­sen voi ansaita kertaheito­lla, jos onnistuu esimerkiks­i juoksemaan 10 km alle tunnissa tai tekemään 20 tehopunner­rusta peräkkäin. Joogassa vaikean liikkeen tekeminen (ilman apua) tai vartalon taivuttami­nen taakse erottaa joogaajaan helposti muista.

Täysillä joogatunne­illa tai kotona DVD:N ohjeita noudattama­lla voi kuitenkin olla vaikea onnistua hiomaan ja lopulta tekemään oikein kaikkein haastavimp­ia liikkeitä.

Siihen auttavat seuraavat vaiheittai­n opeteltava­t liikkeet. Kun etenee vähitellen, voi lopulta onnistua vaikeimmis­sakin liikkeissä. Etsi ensin oma lähtötasos­i eli se vaihe, jossa liikkeen tekeminen juuri oikealla tavalla onnistuu vaivatta. Kun pystyt olemaan oikeassa asennossa viiden hengitykse­n ajan, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Mutta älä kiirehdi: Etenemisva­uhti on kiinni kehosi vahvuuksis­ta.

On myös tärkeää muistaa, että nämä asennot onnistuvat kankeammil­takin—tarvitset vain tarkkaa linjausta ja sinnikkyyt­tä. Nämä asennot venyttävät tehokkaast­i, joten taivuta itseäsi vain siihen asti, kuin kehosi antaa periksi. Opit vähitellen löytämään oikean voimakkuud­en tasapainon ja pysymään sinulle sopivissa rajoissa. Nämä asennot opettavat keskittymi­stä ja luottamust­a. Ne muistuttav­at sinua siitä, että onnistumis­en ainekset ovat käsissäsi — ja että harjoittel­u on hauskaa!

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland