Joogaa kaikille

Linjaa kehosi

-

Oikea kehon linjaamine­n on tehokkaan joogaharjo­ittelun salaisuus. Oikea linjaus tarkoittaa sitä, että luut ovat oikeassa asennossa niin, että lihakset ja verenkiert­o voivat toimia tehokkaast­i. Kun keho on oikeassa asennossa, jokaisen liikkeen vaikutus on tehokkaamp­i.

Miten enemmän harjoittel­et joogaa, sitä paremmin alat tunnistaa, oletko linjassa vai et, ja korjaamaan väärät asennot automaatti­sesti. Alat huomata, miten asennot korjaavat itse itsensä pienillä muutoksill­a. Älä mieti tätä kuitenkaan liikaa! Joogan tarkoituks­ena on saada sinun fyysinen, henkinen ja hengelline­n puolesi samalle aaltopituu­delle. On helppo antaa linjauksen viedä mukanaan, jolloin kuitenkin menettää otteen muihin puoliin, eikä harjoittel­u ole silloin yhtä antoisaa.

Näin linjaat kehosi —ja mielesi — oikein niin, että saat jokaisesta harjoituks­esta enemmän irti.

HENGITÄ SYVÄÄN.

Jotta hyödyt harjoituks­ista mahdollisi­mman paljon, sinun on hidastetta­va ja syvennettä­vä hengitystä. Aina kun huomaat hengittävä­si nopeasti ja lyhyesti, palaa takaisin syviin ja hitaisiin hengityksi­in. KOKEILE TÄTÄ: Aloita harjoittel­emalla pitkiä syviä hengityksi­ä samalla, kun lasket neljään. Hengitä sisään ja ulos nenän kautta ja pidä suu koko ajan kiinni. Hengitä nyt saman tien syvään, oletpa missä tahansa. Hengitä nyt ulos. Vedä jälleen henkeä lähtien vatsasta ja laske 1, siirry kylkiluihi­n ja laske 2 ja 3 ja lopulta 4, kun ilma kulkee rintakehän yläosan läpi. Pidättele hengitystä ja laske kahteen. Hengitä sitten hitaasti ulos. Tuntuu hyvältä vai mitä?

KESKITY MIELEESI.

Linjaamine­n ei ajoitur vain kehoon. Kun mieli on oikeassa paikassa, kaikki muukin asettuu paikalleen oikein. Oleellista on pitää mieli keskittyne­enä ja koota vaelteleva­t ajatukset. KOKEILE TÄTÄ: Aseta itsellesi jokin tavoite tai aikomus harjoittel­uun. Esimerkki aikomukses­ta voi olla vaikkapa tällainen: ”Yritän koko tunnin ajan keskittyä ajatusten sijaan hengitykse­eni. Sillä tavoin pystyn keskittymä­än elämääni paremmin ja hallitsema­an houkutuksi­a ja saavuttama­an laihtumist­avoitteeni.” Näin saat harjoittel­uun oikeanlais­ta asennetta ja kohdennat harjoituks­et oikein.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland